Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Carbon

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-14-2021, 02:25 PM
tomhartman tomhartman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: boca raton, FL USA
Posts: 1,726
Default Still Carbon Problems Must Find An Answer..

This is killing me.

Two guitar tracks, bussed to a GTR AUX. Record one track in DSP mode. Play back...fine.

Go to record second track, bussed to the same GTR AUX, and now the first track is playing early, as soon as you put the new second track into record. Doesn't happen all the time but is happening way too much. Sometimes I've quit PT and relaunched and it goes away, not today.

See pic:

https://www.dropbox.com/s/384tklrme9...%20PM.png?dl=0

Would be glad to send session to whomever....thanks.

Workaround: Assign both guitar tracks to the main mix out and avoid the guitar buss entirely. Have deleted guitar buss and tried creating a new one, same result.
__________________
iMac 27
Reply With Quote
  #2  
Old 09-15-2021, 09:58 AM
MCorbin's Avatar
MCorbin MCorbin is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2016
Location: New York, NY
Posts: 74
Default Re: Still Carbon Problems Must Find An Answer..

Hey tomhartman

Can you get a case started for me please and let me know the case number so we can work on getting this resolved? You can include the pic and session file, no media, in the case as well.

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...-Case-Creation

mark
__________________
Mark Corbin
Avid
Eucon Surface & Pro Tools Product Champion
Audio Services Supervisor

For immediate assistance:
Pro Tools & Eucon Surfaces - +1 888-456-3444
Venue Support - +1 978-275-2557

Find out how to create, manage, and edit cases online now HERE
It's fast, easy, and effective!
Reply With Quote
  #3  
Old 09-15-2021, 02:01 PM
tomhartman tomhartman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: boca raton, FL USA
Posts: 1,726
Default Re: Still Carbon Problems Must Find An Answer..

Quote:
Originally Posted by MCorbin View Post
Hey tomhartman

Can you get a case started for me please and let me know the case number so we can work on getting this resolved? You can include the pic and session file, no media, in the case as well.

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...-Case-Creation

mark
Case Number :04247239

There was no place on the form to upload anything. I can send the session file if you give me a place to do so....thanks. This is a really irritating bug that has gone on since day one, has happened in vocal sessions as well. Workaround is NOT to buss individual tracks to a common AUX, such as LEAD VOCAL AUX. The individual tracks going to a given AUX randomly get out of sync, playing early.
__________________
iMac 27
Reply With Quote
  #4  
Old 09-16-2021, 08:13 AM
MCorbin's Avatar
MCorbin MCorbin is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2016
Location: New York, NY
Posts: 74
Default Re: Still Carbon Problems Must Find An Answer..

Great, thank you tomhartman!

I'll have someone reach out with instructions for the session and images.

Mark
__________________
Mark Corbin
Avid
Eucon Surface & Pro Tools Product Champion
Audio Services Supervisor

For immediate assistance:
Pro Tools & Eucon Surfaces - +1 888-456-3444
Venue Support - +1 978-275-2557

Find out how to create, manage, and edit cases online now HERE
It's fast, easy, and effective!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
what does the (naked) Carbon interface weigh? Searching the web does not answer this. MixerGuy Pro Tools | Carbon 1 04-12-2021 03:10 PM
please help cant find an answer on the site micromaticus 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 05-10-2006 04:59 PM
I can't find the answer... dave_gibbon 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 11-22-2005 11:38 AM
Is Carbon Copy Cloner the answer? jlcnyc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 12-15-2004 11:55 AM
I Know the answer is here somewhere - But I can't find it... Sparky1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 7 10-05-2002 02:44 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com