Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-09-2011, 09:19 AM
Obe1 Obe1 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2010
Location: South Florida
Posts: 149
Default Hardware Inserts on PT 9

Well the answer is prob the same for most versions of PT, but I've never used hardware processors before and am having some trouble.

I'm using a Focusrite Saffire interface with PT 9, and am trying to figure out how to configure hardware inserts. I think I've got most everything set up right, my question is, let's say I have a single channel compressor plugged into analog output 3, and back into analog input three (as the PT manual says to do), is it necessary for the I/O inert page in PT to be setup as mono, or can it be set up as stereo although channel 4 of the 3-4 isn't being used?

Theoretically you would think that even if it's set up as stereo that you would still get some kind of signal coming back into PT even though you're only using channel 3 (instead of 3 and 4 of the stereo pair of I/O's). But it doesn't. One might ask, "Why don't you just go into PT and set it as mono then and test it for yourself?" Well, I'm at work right now and impatient lol IF you're bored, humor me with some input! Thanks.

Chris
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Hardware insert 1&2 cutting off other hardware inserts on aux tracks Led Windows 4 12-09-2013 10:19 AM
Hardware Inserts trackone Pro Tools TDM Systems (Mac) 6 01-27-2012 07:22 AM
Hardware Inserts in LE??? plex 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 12-26-2007 12:56 PM
Hardware Inserts CosmicJunkie Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 11-20-2007 04:12 AM
002 Hardware Inserts tele_player 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 07-26-2003 12:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 07:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com