Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > Avid S1, S3, Dock and Control

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-31-2021, 01:45 PM
pgstudio pgstudio is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9
Default Creating Macros to simulate Surface keypress

One thing that Would be probably very useful is the ability to create macroes that simulates surface keypresses.
Things like:
Press Insert, then Press Shift + Config, Then press Knob 2, then press knob 3, then press back 2 times, then press knob 2.

This, for example will automate the process of adding a specific plugin to a track, and after that open the plugin for editing. and could be done with just once single key press.
Or things like pressing Aux and then press Flip, so Everytime I want to edit my aux, the are automatically on the faders.

What you guys, think ?
Reply With Quote
  #2  
Old 08-02-2021, 05:28 AM
Cheesehead Cheesehead is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Location: London
Posts: 814
Default Re: Creating Macros to simulate Surface keypress

I agree that would be cool.
Or to have it so when you click on an Aux slot the S1 flips into Aux fader mode.
I have an S1 and a dock so at the moment I leave the S1 flipped for Aux sends and mix volume automation on the Dock.
That works pretty well too.
__________________
Mac Pro 7,1 16 core, OSX 10.15.6, HD-Native TB, Trinnov MC, MTRX Studio, 2xRME ADA-4, Sync HD, AJA IO XT, PT Dock, PT Control, Soundflow, PT 2021.6
Reply With Quote
  #3  
Old 08-04-2021, 10:32 AM
EddieJones's Avatar
EddieJones EddieJones is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2014
Location: Santa Cruz
Posts: 3,293
Default Re: Creating Macros to simulate Surface keypress

Great idea....I'll remember this once we redo the softkey editor. (not date yet unfortunately)
Reply With Quote
  #4  
Old 08-04-2021, 10:57 AM
pgstudio pgstudio is offline
Member
 
Join Date: Feb 2003
Posts: 9
Default Re: Creating Macros to simulate Surface keypress

Quote:
Originally Posted by EddieJones View Post
Great idea....I'll remember this once we redo the softkey editor. (not date yet unfortunately)
Nice Eddie! Fingers crossed :)
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Macros jiggy_bau Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 12-14-2007 09:57 AM
Simulate stereo with mono - removing static? nhwinni 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 11-02-2007 02:02 PM
Using plugins to simulate a sustain pedal. mlemos 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 09-28-2003 12:49 PM
How to simulate Stephen Hawking computer voice? seanhupe 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 7 06-07-2003 12:31 AM
How can you simulate PFL ? stevegalante Tips & Tricks 5 04-15-2000 01:25 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:04 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com