Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-07-2011, 07:32 PM
pieroft pieroft is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Boca Raton, US
Posts: 16
Default Protools 10 upgrade (imac-macbook pro)

Hello guys, I am asking this question on behave of another person who does not speak english.

Now, this is the situation:

Currently, he has PT9 working on an imac. He plans to buy PT10, aslo a macbook pro.

what is the best way to do it, having a desktop (imac) and a protable laptop (macbook pro) with one copy of PT10 upgrade?

or, would it be better to buy one PT10 full version?

with the upgrade, will he need to go around carrying the ilock if he is using the macbook at another place, and bring back the ilock to use the imac (home).



----
additional questions:
how can he install PT10 upgrade in lion (mac book pro), does he has to fist install 9, and go on?
does lion supports PT10?


thanks guys,

I know these questions could be a little boring.

tried to go and get answers from the web, but, english is not our strong area,


thanks,
Reply With Quote
  #2  
Old 12-07-2011, 07:49 PM
C C is offline
Member
 
Join Date: Dec 2002
Location: LA, CA, USA
Posts: 926
Default Re: Protools 10 upgrade (imac-macbook pro)

As far as I am aware you can install PT10 on as many systems as you wish to as it is only possible to run it when the authorized ilok is connected to that system.

If you disconnect the ilok then unlike previous versions (which would continue to run until it was reconnected), PT10 will ask you to reinsert the ilok to save the document that is currently open.

PT10 runs on Lion very well.

Not sure about the install question. I'd expect a full installer to be available to you once you have upgraded. As the PT9 full installer has issues on Lion.

For the record this exactly the position I am in. I have an imac with Pt10 and a MacBook Pro also with PT10, they both run flawlessly while the ilok is connected and prompt for it to be inserted if I remove it while PT10 is running.

Hope this helps your friend.

Ceri
__________________
--
Ceri Thomas
Personal Site
Mix Tech/Assistant Sound Editor
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2011, 02:54 PM
pieroft pieroft is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Boca Raton, US
Posts: 16
Default Re: Protools 10 upgrade (imac-macbook pro)

Ok perfect. I completely understood what you are saying.

Thanks for the answer.

Now, the only missing part is what you mentioned. If I buy the upgrade, will it bring pt10 full installer? He is running leopard on the iMac, so a regular upgrade won't be a problem. However, with the new MacBook pro running lion, is a bad idea to I inatall 9 and upgrade to 10.

How can we know if it would bring the full installer? Or can he do (MacBook pro) Pt9 installation and then Upgrade to 10?



Thanks man for the patience, really appreciate it.
Reply With Quote
  #4  
Old 12-08-2011, 06:55 PM
nst7 nst7 is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Location: Cincinnati OH
Posts: 9,811
Default Re: Protools 10 upgrade (imac-macbook pro)

All versions of PT10 come with a full installer.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
What to Buy? iMAC vs Macbook pro joey545 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 22 11-11-2009 06:12 AM
MacBook Pro and iMac Maars 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 8 09-28-2009 09:29 PM
Macbook vs. Imac FINKSTONE 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 02-26-2007 07:00 PM
Macbook or iMac? JayJaay927 Pro Tools M-Powered (Mac) 11 12-31-2006 02:27 PM
Which Mac - MacBook or iMac? timmy4402 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 12-26-2006 10:33 PM


All times are GMT -7. The time now is 09:41 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com