Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-18-2008, 04:26 AM
AdamKurutz AdamKurutz is offline
Member
 
Join Date: Oct 2008
Posts: 6
Default Routing problems with Reason Adapted in PT LE 7.4.2

Hello ,

This may look like a bit of a stupid question,but I couldnt figure out the answer yet...
Im on iMac 20,Mbox 2.PT LE 7.4.2.

I have a issue with Reason Adapted - everytime I set up a track for,lets say,combinator,and then another track for,say,Kontakt, these two tracks keep ALWAYS play together and no amount of routing wizardry didnt do it yet.
When I play only the reason track,its ok.But as soon as I have another track with another instrument,they always monitor together and the reason instrument keeps playing with other instruments in the session.

Any help would be greatly appreciated,


Thanks,
AK
Reply With Quote
  #2  
Old 10-18-2008, 01:55 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Routing problems with Reason Adapted in PT LE 7.4.2

The audio return from Reason Adapted is stereo two track by default. All audio will return through the track that you have Reason Adapted inserted and channels L & R selected.

To route the audio for each device in Reason separately, Flip the Reason rack around and patch the devices to the audio I/O instead of the mixer.

Then insert new rewire channels in new tracks in Pro Tools to match the Reason audio returns.

You also might want to check and make sure that you don't have Pro Tools set up to use the first selected track as the default thru instrument.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
problems using Reason Adapted with Pro Tools 7.4 clingerpratt 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-31-2009 01:47 AM
Help! Problems with Reason Adapted 3.0.5 joe doc 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 06-14-2006 03:00 PM
Reason 2.5 adapted problems again sil 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 10-18-2005 04:22 PM
Problems using Reason Adapted bigdave 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-31-2005 02:59 PM
Problems with Reason Adapted Aussie Scott 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 5 01-16-2005 02:32 AM


All times are GMT -7. The time now is 08:33 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com