Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-28-2004, 05:00 PM
Jay Terrien Jay Terrien is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Los Angeles, CA
Posts: 500
Default Partition Commander: Partition Size for XP PRO OS?

HELP: I am using Partition Commander V8 to create new OS partition on my eMachines M6811 laptop for Win XP Pro. For Win XP Pro, what is the recommended size and type of partition that I wish to create? It looks like the default setting (I am using the wizard to set this up) is set to 25340 for Win XP, which I assume is MB?????? It's asking me to select the size and type of partition that I wish to create and right now, I am unfamilar with what size to input.
__________________
**JAY TERRIEN**

BASS ~ VIOLA ~ ARRANGEMENTS
With Artists STEVIE WONDER, MOBY, RIHANNA, ESPERANZA SPALDING, RANCID, JOSH GROBAN, ALIEN ANT FARM, ANDY GRAMMER, THE BODEANS, FRANK OCEAN, PAT MASTELOTTO (KING CRIMSON, XTC, THE SUGARCUBES) etc.

E-mail: jay@jayterrien.com
http://www.reverbnation.com/JAYTERRIEN
http://www.facebook.com/JAYTERRIEN
http://www.twitter.com/JAYTERRIEN
http://www.myspace.com/JAYTERRIEN
http://www.jayterrien.com/home.htm
Reply With Quote
  #2  
Old 09-28-2004, 05:57 PM
Jay Terrien Jay Terrien is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Los Angeles, CA
Posts: 500
Default Re: Partition Commander: Partition Size for XP PRO OS?

This absolutely sucks........
__________________
**JAY TERRIEN**

BASS ~ VIOLA ~ ARRANGEMENTS
With Artists STEVIE WONDER, MOBY, RIHANNA, ESPERANZA SPALDING, RANCID, JOSH GROBAN, ALIEN ANT FARM, ANDY GRAMMER, THE BODEANS, FRANK OCEAN, PAT MASTELOTTO (KING CRIMSON, XTC, THE SUGARCUBES) etc.

E-mail: jay@jayterrien.com
http://www.reverbnation.com/JAYTERRIEN
http://www.facebook.com/JAYTERRIEN
http://www.twitter.com/JAYTERRIEN
http://www.myspace.com/JAYTERRIEN
http://www.jayterrien.com/home.htm
Reply With Quote
  #3  
Old 09-28-2004, 06:04 PM
Riad Riad is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: New York
Posts: 1,149
Default Re: Partition Commander: Partition Size for XP PRO OS?

Jay,

It's basically asking you how you want to carve up your disks. So if you have a 60gig HD then you might want to have two 30gig logical partition, it's really subjective.

Rob-
__________________
www.carvelstudios.com
Reply With Quote
  #4  
Old 09-28-2004, 06:10 PM
Jay Terrien Jay Terrien is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Los Angeles, CA
Posts: 500
Default Re: Partition Commander: Partition Size for XP PRO OS?

It asked me how I want to do it in MB chunks, not GB chunks, so I did it wrong. Is there any way to control how you add an OS partition so that it does not destroy your current settings?
__________________
**JAY TERRIEN**

BASS ~ VIOLA ~ ARRANGEMENTS
With Artists STEVIE WONDER, MOBY, RIHANNA, ESPERANZA SPALDING, RANCID, JOSH GROBAN, ALIEN ANT FARM, ANDY GRAMMER, THE BODEANS, FRANK OCEAN, PAT MASTELOTTO (KING CRIMSON, XTC, THE SUGARCUBES) etc.

E-mail: jay@jayterrien.com
http://www.reverbnation.com/JAYTERRIEN
http://www.facebook.com/JAYTERRIEN
http://www.twitter.com/JAYTERRIEN
http://www.myspace.com/JAYTERRIEN
http://www.jayterrien.com/home.htm
Reply With Quote
  #5  
Old 09-28-2004, 06:59 PM
Jay Terrien Jay Terrien is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Los Angeles, CA
Posts: 500
Default Re: Dual Boot

I used the eMachines Restore DVD thinking that it would bring me back to my original out of teh box profile with a fresh install. It did not. I guess my creation of a 25 GB partition went through because I now through my Disk Management, I can see my normal C: at 49.78 GB (NTFS Healthy) and now there is a NEW_OS (D:) drive set up as FAT32 at 24.74 GB (I wanted to make it NTFS NOR FAT32, RIGHT?)

I just reintalled the Partition Commander and I'll try and tidy things up again so I can get this dual boot thing up and running.
__________________
**JAY TERRIEN**

BASS ~ VIOLA ~ ARRANGEMENTS
With Artists STEVIE WONDER, MOBY, RIHANNA, ESPERANZA SPALDING, RANCID, JOSH GROBAN, ALIEN ANT FARM, ANDY GRAMMER, THE BODEANS, FRANK OCEAN, PAT MASTELOTTO (KING CRIMSON, XTC, THE SUGARCUBES) etc.

E-mail: jay@jayterrien.com
http://www.reverbnation.com/JAYTERRIEN
http://www.facebook.com/JAYTERRIEN
http://www.twitter.com/JAYTERRIEN
http://www.myspace.com/JAYTERRIEN
http://www.jayterrien.com/home.htm
Reply With Quote
  #6  
Old 09-28-2004, 07:59 PM
Jay Terrien Jay Terrien is offline
Member
 
Join Date: Nov 2002
Location: Los Angeles, CA
Posts: 500
Default I\'ll pay you to set-up my laptop in Chicago

The bottom line is that I don't have a clue as to what I am doing. Is there anyone in Chicago that I can PAY to set up this eMachines M6811 laptop so I can actually use the machine and make this catastrophe GO AWAY?

I am trying to establish a dual boot system where the currently existing eMachines profile XP Home bundle is on my C drive and the new partition contains a Win XP Pro set-up so I can use Pro Tools only on this partition without any conflict.

UGGHH.. e-mail me at jay@grasstain.com if you are in Chicago, are computer literate, and can help me out.
__________________
**JAY TERRIEN**

BASS ~ VIOLA ~ ARRANGEMENTS
With Artists STEVIE WONDER, MOBY, RIHANNA, ESPERANZA SPALDING, RANCID, JOSH GROBAN, ALIEN ANT FARM, ANDY GRAMMER, THE BODEANS, FRANK OCEAN, PAT MASTELOTTO (KING CRIMSON, XTC, THE SUGARCUBES) etc.

E-mail: jay@jayterrien.com
http://www.reverbnation.com/JAYTERRIEN
http://www.facebook.com/JAYTERRIEN
http://www.twitter.com/JAYTERRIEN
http://www.myspace.com/JAYTERRIEN
http://www.jayterrien.com/home.htm
Reply With Quote
  #7  
Old 09-29-2004, 07:55 AM
Riad Riad is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: New York
Posts: 1,149
Default Re: I\'ll pay you to set-up my laptop in Chicago

Jay,

Sorry I can't help you... however, you're on the right track, just make sure you format the drive using NTFS, unless you have plans of porting anything over to a MAC and your audio drive will not be a separate HD.

There are a few things you should do after you install Windows. You should do a search here on the DUC, for words like "tweaks" and you'll see what you need. But basically you're on the right track!!
__________________
www.carvelstudios.com
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Is there a max partition size for optimal performance? mtung Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 04-13-2009 12:46 PM
Audio Partition and Boot Camp Partition trouble MboxToo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 02-15-2009 07:35 AM
Logical vs Primary Partition Size? JamesV 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 07-12-2006 09:06 PM
what is best partition size for audio drives? theom 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 08-18-2005 02:44 PM
Partition size for Panther slideguitarguy 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 17 08-05-2004 02:36 AM


All times are GMT -7. The time now is 03:50 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com