Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-04-2022, 08:43 PM
stickleback stickleback is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 64
Default Cannot Link Pro Tools with iLok

OK, so I purchased a month subscription to PT Artist. When I try to activate and link my account to ilok on Safari, I get the error: "cookies disabled" I checked in safari preferences and cookies are not blocked, but I keep getting the error.

I logged into my AVID account on Chrome browser and Firefox, but PT Artist is not listed in my products.

Not sure what is going on here.
Reply With Quote
  #2  
Old 07-05-2022, 08:17 PM
stickleback stickleback is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 64
Default Cannot Link Pro Tools with iLok

OK, so I purchased a subscription to PT Artist. When I try to activate and link my account to iLok on Safari, I get the error: "cookies disabled." I checked in safari preferences and cookies are not blocked, but I keep getting the error.

I logged into my AVID account on Chrome browser and Firefox to link to iLok and activate, but PT Artist is not listed in my products.

This shouldn't be so hard. Can someone explain what the glitch is?

Safari - cookie issue:

https://photos.app.goo.gl/Ps8UqdDh8wc28JQh8

Firefox - doesn't list my Pro Tools product:

https://photos.app.goo.gl/NYQXStwnKHxr4Y116

Last edited by stickleback; 07-05-2022 at 08:25 PM. Reason: photos didn't show up
Reply With Quote
  #3  
Old 07-06-2022, 08:53 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 4,548
Default Re: Cannot Link Pro Tools with iLok

Why don't you use the iLok License Manager application instead? You'll find it in your applications folder.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini M1, 16gb RAM. MacOS 11.6.3 Big Sur. Pro Tools 2020.12.1.191.
Olasonic DAC, Dynaudio BM6p, Artist Mix, SSL UC1, Control on iPad.
Reply With Quote
  #4  
Old 07-06-2022, 11:46 AM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,998
Default Re: Cannot Link Pro Tools with iLok

Quote:
Originally Posted by Ben Jenssen View Post
Why don't you use the iLok License Manager application instead? You'll find it in your applications folder.
Exactly. I don't see a way to even do it on the iLok site. You can login to your account and look at things but there's no way to deposit a license on an iLok from the website. If the OP gave his iLok account name when getting PT then it should automatically be in his account - all he'll have to do is to open the ILM s/w and activate the license to his iLok.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #5  
Old 07-06-2022, 04:49 PM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 38,147
Default Re: Cannot Link Pro Tools with iLok

If the OP is very new to iLok and how it works, maybe hit youtube and check out some video tutorials? It can be a bit daunting at first. In any case, I would start with iLok Manager software(and your iLok plugged in) and use your redemption code to activate the license, then drag and drop it to your iLok
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
  #6  
Old 07-06-2022, 05:57 PM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Dec 1969
Location: Earth
Posts: 9,949
Default Re: Cannot Link Pro Tools with iLok

I see you have 2 Avid accounts - the one with the Pro Tools Artist product and your support case has a typo in the email address, so that's why you're not seeing your product when signing in with your correct email address or getting the case notification. I'll let the CS rep know and we'll help get this sorted out.
__________________
Reply With Quote
  #7  
Old 07-06-2022, 09:35 PM
stickleback stickleback is offline
Member
 
Join Date: Mar 2004
Posts: 64
Default Re: Cannot Link Pro Tools with iLok

Ahhh I entered the wrong email address. Please let me know if there is anything further I need to do. Thank you.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Anyone got a link to ilok Manager 3.1.7? TAMBOR Licensing & Accounts 0 11-06-2017 10:32 PM
WTB: Satellite link iLok asset Klosse Buy & Sell 0 09-15-2017 02:31 AM
Pro Tools Playback Issues at 88.2 with Delta Link / Alpha Link - Any ideas? azirkin macOS 1 01-17-2012 01:30 AM
iLok 64 bit error(anyone know the link) MajorLeagueEntertainment 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 07-29-2009 07:06 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:02 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com