Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 11

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-26-2017, 02:14 PM
dg27's Avatar
dg27 dg27 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Coeur d'Alene, ID
Posts: 377
Default Hide automation lanes? [solved]

I've been working on a project for a few weeks now. It has automation on quite a few tracks. Don't know how or why it happened, but now on several tracks I have the automation lanes seemingly permanently showing. I have Googled this a variety of ways to no avail and can't figure out how to hide those.

I know how to access them when I need them, but find them distracting showing all the time.

On the attachments I'm trying to hide what's boxed in green so it looks like what's circled in red.

Thanks for any help anyone can provide.
Attached Images
File Type: jpg Capture3.jpg (28.2 KB, 0 views)
File Type: jpg Capture5.JPG (26.8 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #2  
Old 05-27-2017, 01:34 AM
Stig Eliassen's Avatar
Stig Eliassen Stig Eliassen is offline
Moderator
 
Join Date: Jan 2005
Location: Norway @ Studio Varmt & Trangt
Posts: 7,455
Default Re: Hide automation lanes?

Hold Alt > track options (to the left of track names in the edit window) > uncheck Show automation lanes. This will collapse automation lanes on all tracks.
__________________
Studio rig - Pro Tools|HDX 2018.7 | Logic Pro X.4.2 | Avid HD I/O (8x8x8) | 6-core 3.33 Westmere w/24GB RAM | OS 10.12.3 | D-Command ES | Eleven Rack | Vienna Ensemble Pro 5
Mobile rig - Macbook Pro i7 w/16GB RAM | UA Apollo 8p | Pro Tools|HD 2018.3 | Logic Pro X.4.2 | OS 10.12.6
Reply With Quote
  #3  
Old 05-27-2017, 08:51 AM
dg27's Avatar
dg27 dg27 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Coeur d'Alene, ID
Posts: 377
Default Re: Hide automation lanes?

Thanks, Stig. This was helpful for most of the tracks (those boxed in green) but for some reason there are some that do not have the right pointing diamond (circled in red). For those I can't hide the auto lanes.

Any ideas?

I always use a template I created and have used it many times; yesterday was the first time this ever cropped up.
Attached Images
File Type: jpg Capture.jpg (23.0 KB, 0 views)
Reply With Quote
  #4  
Old 05-27-2017, 09:30 AM
joachim's Avatar
joachim joachim is offline
Member
 
Join Date: Dec 2010
Location: Germany, München
Posts: 1,687
Default Re: Hide automation lanes?

Because the track view on those is "Playlist".That's normal. It is not an automation lane.
Ctrl Start - click on the track name and track view will be waveform. Or Ctrl Start Alt - click the track name of one track to change all track views to waveform.
__________________
PT 11.3.2 HD , RME Fireface 800 , Genelec 5.1 ,
Win7 64bit Professional , i7 3930 Hexcore , 48GB Ram , SSD System + SSD PT Session/Audio + SSD Video (all Samsung 840 Evo) + Spinner 1TB Data , 2x Radeon HD 5450 \\ SD 633 Femto MKH8060 MKH8070 MKH30/MKH40 DPA4060
Reply With Quote
  #5  
Old 05-27-2017, 09:42 AM
dg27's Avatar
dg27 dg27 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2011
Location: Coeur d'Alene, ID
Posts: 377
Default Re: Hide automation lanes?

Thanks, Joachim! I feel kind of silly: I should have spotted that.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
automation lanes closed after crash lemieux Pro Tools 11 17 07-06-2015 05:20 PM
Naming Automation Lanes DonaldM Pro Tools 11 2 09-22-2014 11:32 AM
How to Copy/Paste/Dup Automation lanes? - help! superfiction 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-15-2010 02:27 PM
Controller, and Automation lanes. JimC Pro Tools TDM Systems (Mac) 12 05-25-2010 09:28 PM
Show Hide Automation Lanes - Shortcut ? Tomy DeClerque Pro Tools TDM Systems (Win) 0 02-07-2009 05:06 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:12 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com