Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Licensing & Accounts

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-22-2021, 09:01 AM
Lucky Sound Studio Lucky Sound Studio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2021
Location: Alabama
Posts: 2
Default Ilok cloud question

Hey there! I've been using PT at my studio on an ilok cloud account and now I am wanting to use it on my laptop at home. When I open up Pro Tools on my laptop I get this message:

"Click the OK button to close the other session and open one on this computer. The cloud licenses will no longer be available on the other computer if you do this."

Does this mean I won't be able to use it at all on my other computer? Or does it mean it will just temporarily log me out of my other computer while I'm using it on my laptop? Thanks!
Reply With Quote
  #2  
Old 09-22-2021, 09:09 AM
Ben Jenssen's Avatar
Ben Jenssen Ben Jenssen is offline
Member
 
Join Date: May 2000
Location: Oslo
Posts: 3,919
Default Re: Ilok cloud question

Quote:
Originally Posted by Lucky Sound Studio View Post
Or does it mean it will just temporarily log me out of my other computer while I'm using it on my laptop? Thanks!
This ^^^


I use iLok Cloud too.

There is a menu item in iLok License Manager called "Close session", if you had selected that on your studio PC before you went home, there would be no warning.
It's also the first thing to try if something's not right with iLok - close session, and open it again.
__________________
Life-long audio enthusiast and small studio owner. Retired.
Mac Mini 2018, six-core 3.2gHz i7, 32 gb RAM.
Focusrite Scarlett 6i6 2nd gen, Dynaudio BM6's, Command|8, SSL UC1.
Pro Tools 2020.11.0.157, Mac OS 10.15.7.
Reply With Quote
  #3  
Old 09-22-2021, 09:09 AM
jeffro's Avatar
jeffro jeffro is offline
Avid
 
Join Date: Jun 1999
Location: Earth
Posts: 9,367
Default Re: Ilok cloud question

Welcome to the community.

It's just temporary in that the current computer takes over. When back at your other machine you'll see a similar message when you start up (assuming you haven't manually closed your cloud session on the previous machine).
__________________
Reply With Quote
  #4  
Old 09-22-2021, 09:13 AM
Lucky Sound Studio Lucky Sound Studio is offline
Member
 
Join Date: Sep 2021
Location: Alabama
Posts: 2
Default Re: Ilok cloud question

Thanks so much for the responses! Excited to join this community.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
New iLok License Manager Released - Now Supports iLok Cloud Managed Mode unkJE Licensing & Accounts 0 10-10-2019 04:07 PM
iLok Cloud Question TerryBarnett Licensing & Accounts 2 04-09-2018 09:05 AM
Question: Format iLok and only use waves cloud? Southsidemusic macOS 2 04-01-2013 04:52 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com