Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Virtual Instruments

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-26-2022, 12:58 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,967
Default MODO Bass question

I know I know - why am I asking about IK's MODO Bass when I'm also more than capable of playing a real physical bass. Well I started mucking about with the demo and got impressed enough to plunk down the cash for it while it's on sale. It can do things my Jazz bass I surely can't and I have no way to hire/rent a variety of basses. There's no sampled basses that cover all the basses that MODO does.


With that out of the way my issues is: drop tuning, Specifically there's an option on 5 and 6 string basses in MODO to go to drop A on the low B string. Been looking for something like that. However when I enable drop tuning there's no apparent way to play the low A and A# notes on either my MIDI keyboard or by using the cursor to play the notes on the fretboard in the gui. The lowest note I can play on the B is B; I do see that there is a fret for the A# and the A at the nut but there's no way to play those notes.


Can anyone help me out? Got a support ticket in with IK and also posted on their forum but I hold out little hope for getting any resolution in any reasonable time scale.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
  #2  
Old 01-26-2022, 03:04 PM
musicman691 musicman691 is offline
Member
 
Join Date: Dec 2009
Location: The Sopranos State (NJ)
Posts: 18,967
Default Re: MODO Bass question

It's considered bad form to reply to one's own post but I owe this to the community. It turns out that when the drop tuning feature to go from B on the low string to A there were/are keyswitch assignments that interfered with the notes. With a little bit of help from someone at IK they put me on to the problem and I had to figure out the rest myself. Ended up going to the 'control' page and disabling the keyswitches for entries that were interfering.

Basically I had to turn off the functions that used A# and A as keyswitches. Or I could have re-assigned them which I may do in the future.

Should have been caught when IK added the drop tuning.
__________________
Jack
See profile for system details
iMac dead & retired as of 11/4/17

QAPLA!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
MODO Month - Up to 70% off MODO BASS and MODO DRUM Peter - IK Multimedia Partner Announcements 0 07-01-2021 11:10 AM
MODO Krazy Deal - $/€39.99 for MODO BASS SE or MODO DRUM SE Peter - IK Multimedia Partner Announcements 0 03-09-2021 09:50 AM
MODO DRUM Hot Deal - Save up to 50% off MODO DRUM RyanIK Partner Announcements 0 05-08-2020 02:28 PM
MODO BASS $/€99.99 Krazy Deal Peter - IK Multimedia Partner Announcements 0 10-25-2019 12:32 PM
August is MODO Month! Save on MODO Bass Peter - IK Multimedia Partner Announcements 0 08-01-2019 08:45 AM


All times are GMT -7. The time now is 07:42 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com