Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-12-2009, 11:07 PM
Johnrg Johnrg is offline
Member
 
Join Date: Oct 2004
Location: New Zealand
Posts: 122
Default Couple of new user questions

I received my new Imac and OO3Factory compleate with MPT2 today and ran into a couple of issues straight away.

First, the Firewire cable the dealer sent me only connects into the 003, not the Imac. Whats up here? I tried my local electronics store and they had firewire cables with a smaller end at one end but these still don't connect to the Imac firewire port? The local dealer said he would send me an "adapter cable" to go from 400 to 800 but this does not seem to work!

Second, I paid the dealer a couple of hundred bucks to install all the software, ilock etc so I could just plug and play but when I launch PT8 I get alot of plug in authorizatuion prompts saying enter a licence card number or something. I can go through them and quit them all but presume this means they won't work.

Help!

JG
__________________
2.66GHZ Imac - OSX10.5.6
Intel Core 2 Duo
3GB Ram
320GB Internal HD
70GB-OWC Firewire Audio Drive
Digidesign 003Factory, MPT2, Protools 8.0.3
Reply With Quote
  #2  
Old 04-13-2009, 04:58 AM
tomhartman tomhartman is offline
Member
 
Join Date: Sep 2000
Location: boca raton, FL USA
Posts: 1,739
Default Re: Couple of new user questions

You need to have an iLok account. If you do, go there and click on "What's on my iLOK?" to see if the guy ever transferred the authorizations to your iLOK. Sounds like he didn't. I can't remember but I think there are things in the PT LE plug ins that come with it that have to be individually activated (registered) at Digi online, not sure if those are iLOK too or not (been awhile). At any rate, start at iLOK. com.

Re the cable, have not seen this, sorry..

TH
__________________
iMac 27
Reply With Quote
  #3  
Old 04-13-2009, 06:50 AM
albee1952's Avatar
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 37,874
Default Re: Couple of new user questions

Maybe you should ask the guy who installed all the software just how he did it. For starters, at some point he must have hooked up the 003R so what cable did he use? An adapter cable with FW400 on one end and FW800 on the other end should work(and I have read of several folks using this setup with success). If you navigate your system drive to find the Digidesign folder, inside it are sub folders. Find the DAE folder and then(inside there) you should find a folder called plugins. You may also find another folder called plugins(unused) or you can create this folder. Then you can drag the 2 files for each unauthorized plugin from the plugins folder to the plugins(unused) folder so they stop flashing up on you when you open Pro Tools. Once you get authorizations for those plugins(whether with iLok or codes), you can drag the files back into the plugins folder later.
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Couple of questions from a new user Chingy Pro Tools 10 7 12-26-2011 09:04 PM
couple new user questions Johnrg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-18-2009 11:12 AM
Couple questions from new Pro Tools user Dual0568 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 06-22-2007 11:51 AM
PC LE user with a couple MAC TDM questions. bryanbassett Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 04-15-2005 03:01 PM
PC user with a couple of MAC questions ( no debate here just some ????) Hutch 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 25 12-27-2002 09:20 AM


All times are GMT -7. The time now is 05:01 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com