Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 9

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-23-2022, 02:19 PM
Dino1956 Dino1956 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2022
Location: Florida United States
Posts: 4
Default Pro Tools - No Templates

Hello. I am new here and need some help. Thank you in advance, I have used Logic Pro X in the past and recently purchased a recording interface and it came with a Free version of Pro Tools First Version 2020 9.0. I use a 2019 iMac. Monterey 12.2.1. I got signed up with Avid and am signed in to Avid. When I start Pro Tools First the window comes up but the Templates option is grayed out and there are no templates listed. I even tried saving my own Template but Pro Tools crashed. I am able to create a project. I have XPand II installed but I have only a few Plugins. No Drums, Keyboards, No Instruments. I realize I have the Free "First" version but others I know have that and templates and Plug Ins show up for them. I looked in File folders and I'm pretty sure everything is there. I even reinstalled it. Any help would be greatly appreciated as I would like to use it and make it functional. Thanks in advance.I realize Pro Tools First is not supported any longer but I'm pretty sure the XPand II and Templates should be available even on this old version.
Reply With Quote
  #2  
Old 03-23-2022, 02:26 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 16,689
Default Re: Pro Tools - No Templates

Duplicate of https://duc.avid.com/showpost.php?p=2631017&postcount=8. Answers given there. Please follow DUC terms of use and don't post the same stuff multiple times. (You are also posting in a Pro Tools 9 Forum, that's stuff from ~ a decade ago and is very different than First).
Reply With Quote
  #3  
Old 03-23-2022, 02:43 PM
Dino1956 Dino1956 is offline
Member
 
Join Date: Mar 2022
Location: Florida United States
Posts: 4
Default Re: Pro Tools - No Templates

Ok. I did look in Categories. There was none for my Product. I'm thinking no one on here can help me.because I have obsolete software.Is there somewhere on this Forum where I can post this without breaking any rules? I did look under Legacy Products.
Reply With Quote
  #4  
Old 03-23-2022, 02:54 PM
Darryl Ramm Darryl Ramm is online now
Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: USA
Posts: 16,689
Default Re: Pro Tools - No Templates

I'm guessing Avid trashed the Pro Tools First forum. And all those old posts on how bad First is have gone. Classy move Avid. Please don't post this same stuff anywhere else on DUC.

Look even if you get whatever you want to work what are you going to do? Pro Tools First is brain dead crippleware. It's got awful flakey cloud storage, that is quite likely to eat your work. It's got no session compatibility with "real" Pro Tools. And you are unlikely to get help here from actual serious users of Pro Tools, who, like me are likely happy that crap has been killed off.

Again a free trial of Pro Tools standard is a few clicks away. Or use Logic Pro X, Garageband (seriously), Reaper, or any one of many other great DAWS, many at much lower cost than Pro Tools, and all infinitely better than wasting your time with Pro Tools First.

Maybe a mod can merge these threads.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools 12 IO Setup and Templates minister Pro Tools 12 1 01-22-2017 09:54 AM
Pro Tools 11 won't create templates Bogtrumpet Pro Tools 11 2 03-16-2015 08:17 AM
Groove Templates NOT WORKING..?!- Where can you get the grove templates from ? Zee&Eli Tips & Tricks 16 12-22-2014 10:34 AM
MPC groove Templates for Pro-tools???? trampbaby 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 04-11-2007 04:17 PM
Templates in Pro Tools 6.9 rebolledo Tips & Tricks 1 08-02-2006 10:01 AM


All times are GMT -7. The time now is 11:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com