Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools TDM Systems (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 03-14-2009, 04:56 PM
digidesigner digidesigner is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: World
Posts: 2,191
Default why no dithering option on "export regions as files"?

I would love to see the dithering option added to "export regions as files".. Why must we export our mixdowns as 24 bit files an then import them into another application to dither down to 16 bit for a CD?
Reply With Quote
  #2  
Old 03-14-2009, 05:20 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,607
Default Re: why no dithering option on "export regions as files"?

Export Selected as files does dither. Always has.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #3  
Old 03-14-2009, 05:27 PM
digidesigner digidesigner is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: World
Posts: 2,191
Default Re: why no dithering option on "export regions as files"?

Quote:
Originally Posted by dmazurek View Post
Export Selected as files does dither. Always has.
Ups my bad then. I have waves and digi ones installed at least, how can I choose witch is used?
Reply With Quote
  #4  
Old 03-14-2009, 05:38 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,607
Default Re: why no dithering option on "export regions as files"?

I think it's in the Prefs.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #5  
Old 03-15-2009, 04:37 AM
digidesigner digidesigner is offline
Member
 
Join Date: Jul 2001
Location: World
Posts: 2,191
Default Re: why no dithering option on "export regions as files"?

Quote:
Originally Posted by dmazurek View Post
I think it's in the Prefs.
Ok so now I am at my computer and all I see in the prefs about dithering is "Use AudioSuite Dither" If that's it then I definitely do not want to have 16 bit dithering on my every audiosuite processing and it would be a PITA to go and change this in the prefs for every move.
So I still think it would be nice to have a drop down menu of available dithering methods and settings at the export audio dialog.
Reply With Quote
  #6  
Old 03-15-2009, 10:43 AM
Rail Jon Rogut Rail Jon Rogut is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles, CA, USA
Posts: 14,492
Default Re: why no dithering option on "export regions as files"?

Export does dither - but there's no choice of which.

Rail
__________________
Platinum Samples
www.platinumsamples.com
Engineered Drums for BFD
••••••••••••••••••••••••••••
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Title/Name confusion with "export clips as files" stargazer macOS 0 03-02-2014 11:05 PM
PT 8.1 audio "hits" or "pops" when i open files from PT7... djoeyd77 Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 10-31-2009 03:59 AM
Structure - what does "Monolithic" mean as it pertains to "part" files? Jared_TL Virtual Instruments 2 12-07-2008 03:37 AM
If I "Remove Unused Regions" after "Consolidate", track won't play? el biciclista Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 04-02-2003 10:17 AM
"Export Selected Regions" and Dither DigiTechSupt Pro Tools TDM Systems (Mac) 13 12-18-2002 04:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com