Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Windows

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-07-2021, 02:30 PM
ihate100bees ihate100bees is offline
Member
 
Join Date: Feb 2012
Location: Nashville, Tn. USA.
Posts: 124
Default Installing from - "Setup.exe Application" or "Avid Pro Tools Windows installer"?

After downloading PT 2021.3.1 software, I never use WinWar. I always choose to run Setup.exe (Application), and never have a problem... but is there a difference in running it from "Avid PT (Windows Installer), and what is your preference? Thank you.

Win 10 pro
64 bit
Reply With Quote
  #2  
Old 05-08-2021, 08:35 AM
albee1952 albee1952 is offline
Member
 
Join Date: May 2004
Location: Norwich, CT
Posts: 36,879
Default Re: Installing from - "Setup.exe Application" or "Avid Pro Tools Windows installer"?

All my downloads of PT software come as rar. I make a new folder(named for the exact version of PT) on the desktop. Then right-click-drag the rar file and drop on this folder and choose the "Extract Here" option. Assuming I have already uninstalled the previous version(along with the HD driver if that option is shown), I open the folder and find the setup.exe file and double-click it to install.

While uninstalling the previous version is not always required, these days, its still the best practice(and sometimes it IS required and people fail to read the notes).

Also, if you don't have it, go to pro-tools-pc.com and buy their "Trasher" app(its a bargain). It makes trashing prefs and restoring settings much easier than without(especially if you have a complicated system like my old rig with 64 IO)
__________________
Gigabyte X79/intel i7 3930K, 32GB RAM, HD/Native, 192 IO
https://www.facebook.com/search/top/...0sound%20works


The better I drink, the more I mix

BTW, my name is Dave, but most people call me.........................Dave

Last edited by albee1952; 05-08-2021 at 09:43 AM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Difference between "Midi Studio Setup", "Midi Input Devices", and "Midi Controllers"? GOOOTOOO Pro Tools 2020 5 04-01-2020 01:23 PM
"No Update" showing instead of "Current" in Application Manager jsbach Pro Tools 12 1 01-16-2016 03:54 AM
ProTools LE 8 on Windows 7- installation hangs at "Installing Avid Hardware Drivers"! jesster24 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 12 12-20-2013 10:19 AM
"Digidesign" Folder not shown in "Application Support" jollyboss 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 02-01-2012 02:12 AM
Pro Tools 9.0 "Updater" or "Full Installer"? jacknprewitt Pro Tools 9 7 12-24-2010 08:47 AM


All times are GMT -7. The time now is 06:51 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com