Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-27-2022, 06:56 PM
NoiseRoom's Avatar
NoiseRoom NoiseRoom is offline
Member
 
Join Date: Oct 2000
Location: Davis, CA
Posts: 142
Default Video Monitor for Mac Studio

I'm currently researching moving to the new Mac Studio. I like using duel 27" monitors especially with a 5K iMac. That said, I feel two of the new Apple Studio Displays would be overkill.

I am looking for suggestions on options that provide both resolution and real estate.

Thank you
Reply With Quote
  #2  
Old 06-28-2022, 12:11 AM
bradch00 bradch00 is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Lions Bay, Canada - Kuala Lumpur, Malaysia
Posts: 1,208
Default Re: Video Monitor for Mac Studio

Probably lots of opinions on this. I just went to a Mac Studio from a 27” iMac Retina, 5k. I bought an LG 27” Ultrafine and am quite happy with it. The adjustable stand works really well with the 2 layer work area.
__________________
Pro Tools, Studio One Pro
2022 Mac Studio M1 Max 64GB-1TB NVME
OWC Thunderbay Mini (4TB SSD)
Interface: Presonus Quantum
Presonus Faderport & Faderport 8
Black Lion Sparrow Mk2 A/D, FMR-RNP-RNC, MIDI Xpress 128
BM5A, KRK VXT4, Equator D5
2020 Macbook Pro 16GB RAM, 512GB SSD Audio(mobile rig)
Reply With Quote
  #3  
Old 06-28-2022, 07:04 AM
dominicperry dominicperry is online now
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 440
Default Re: Video Monitor for Mac Studio

The only thing I would warn about is that, depending upon your age, very high resolution monitors aren't always what you need.

I spent ages (and plenty of cash) finding a Mac to drive my 49" 32:9 monitor, at 5120x1440, only to discover that I can't really see it at that resolution, and instead I use 3840x1080. I could have saved money on the monitor and the Mac if I'd worked that out first.

[Two x 27" QHD monitors is the same as my one 49"]

Dominic
__________________
MacBookPro M1Max 16" 10/32 64GB 2TB, Monterey 12.5RC, Pro Tools 2022.6, Carbon, UAD 10.1 with Satellite.
Reply With Quote
  #4  
Old 06-29-2022, 08:26 AM
Eric Lambert's Avatar
Eric Lambert Eric Lambert is offline
Member
 
Join Date: Dec 1969
Location: Los Angeles
Posts: 3,586
Default Re: Video Monitor for Mac Studio

You can always set the scale of a 4K/5K to a larger size in system preferences- that will make everything bigger.

I have a Dell and an LG monitor (both 31”) that look fantastic. The LG has been temperament but the Dell is solid.
Reply With Quote
  #5  
Old 06-29-2022, 12:19 PM
K Roche's Avatar
K Roche K Roche is offline
Member
 
Join Date: Jan 2006
Location: Wilds of Wyoming
Posts: 1,765
Default Re: Video Monitor for Mac Studio

Quote:
Originally Posted by NoiseRoom View Post
I'm currently researching moving to the new Mac Studio. I like using duel 27" monitors especially with a 5K iMac. That said, I feel two of the new Apple Studio Displays would be overkill.

I am looking for suggestions on options that provide both resolution and real estate.

Thank you
The ASUS Especially the "Pro Art" series are very popular among video and photo editing folks for a very good, accurate color, budget display, and can be found for $300 to $400
https://www.asus.com/us/Displays-Des...splay-PA278CV/



I know several who got this specific model for their Mac Studio machines primarily audio and occasional music video
Note it can be connected HDMI or USB-C from the Mac Studio
I also prefer a two display setup and I would likely choose two of these
https://www.bhphotovideo.com/c/produ...YaApjaEALw_wcB
__________________
System :
Avid Carbon interface , PT Ultimate 2022.5 .....Mid 2020 iMac 27" 3.8GHz 8-core i7 10th Gen processor,,128GB 2666MHz DDR4 memory,,2TB SSD storage,,Radeon Pro 5700 XT with 16GB of GDDR6 memory,, on Monterey 12.4

"Peace cannot be kept by force. It can only be achieved by understanding" Albert Einstein

Enjoy the Journey
.... Kev...

Last edited by K Roche; 06-29-2022 at 12:31 PM.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
QUESTION: Video in Pro Tools Studio - multiple video clips allowed? Bigbottomend Pro Tools 10 06-29-2022 02:22 AM
Outputting Video To External Video Monitor chadjhughes Pro Tools 2019 3 01-05-2020 02:58 PM
Can Studio Monitor Express & Transport act as digital monitor controller? briancares Artist Series 1 02-04-2014 05:23 AM
studio monitor crashhak General Discussion 2 09-13-2010 08:06 PM
Database... Video Monitor(s) Size & Video Card jbr 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 12-19-2001 02:23 PM


All times are GMT -7. The time now is 03:26 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com