Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 06-10-2008, 11:20 AM
boiserockguy boiserockguy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Default Flashing Green Light

Hello,

I am new to this forum and am hoping that someone might be able to help me with this. I searched through the archives and didn't see any similar problems, so I apologize if this is a repeat question.

System Info:

iMac w/ Leopard 10.5.3
Mbox2 Pro
Pro Tools 7.4.2 (Beta version for Leopard)

Problem:

The green power light is flashing, and when I go to start PT it comes up with a message saying, "Unable to locate Digidesign hardware. Make sure your hardware is connected and turned on. Click "OK" when the hardware is ready."

I realize that the flashing green light probably means that the box is not connected. I have experimented with a different Firewire cable and know that is not the problem. The unit functions properly on my Mac Pro, but I am hoping not to have to haul that thing to the concert I am recording tonight.

Any other ideas as to why the unit would not be connecting properly to the computer? Any help would be much appreciated.
Reply With Quote
  #2  
Old 06-10-2008, 12:12 PM
sky88dd sky88dd is offline
Member
 
Join Date: Apr 2006
Location: Los Angeles, CA
Posts: 322
Default Re: Flashing Green Light

It might not be supplying enough power to the mbox pro.
Have you tried using the power supply that came with it?
It happened to my G5 as well and using the power supply kept the green light from flashing and worked out fine.
Hope that helps.
__________________
PPC G5 Dual 2.0, 8.5G Ram
PT 8 cs2 OSX 10.5.8
MBP Core 2 Duo 2.16, 2G Ram
PT 8 cs2 OSX 10.5.8
Mbox 2 Pro, Mini, Micro
Reply With Quote
  #3  
Old 06-10-2008, 01:38 PM
boiserockguy boiserockguy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Default Re: Flashing Green Light

Thanks for the help. I have tried that with no luck. If I don't have the external power source plugged in, it flashes gold, and if I do have it plugged in, it flashes green, either way I think it means it's not playing nice with the computer. Thanks anyway!
Reply With Quote
  #4  
Old 06-10-2008, 04:10 PM
barstool719 barstool719 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2007
Location: Atlanta, GA
Posts: 625
Default Re: Flashing Green Light

I know that if you're using the mBox2pro over powered firewire, digi says you shouldnt use the external power supply.
__________________
i7-860 / 12GB Kingston / Intel DP55WB / 500GB Barracuda / 1TB Deskstar W7x64
Focusrite Saffire Pro 40 / Pro Tools 9.0.3
Mics, Guitars, Amps, Basses, Drums, Keys


http://overtheeffect.bandcamp.com
Reply With Quote
  #5  
Old 06-10-2008, 04:31 PM
dj_stick dj_stick is offline
Member
 
Join Date: Sep 2007
Posts: 48
Default Re: Flashing Green Light

my mbox to has no problems when running with the external adaptor, it just isn't drawing power from the computer

as for the flashing green/orange - that means the driver for the device hasn't been loaded - reinstall protools, it should work after that
Reply With Quote
  #6  
Old 06-10-2008, 08:18 PM
boiserockguy boiserockguy is offline
Member
 
Join Date: Jun 2008
Posts: 3
Default Re: Flashing Green Light

I appreciate your suggestions. I forgot to mention before that I have reinstalled PT with no luck. I'm actually having other problems with it on my Mac Pro now, so I'm wondering if there is a problem with the hardware. Thanks for all your help, and I'll look into it some more. I ended up having to use my old Boss BR-1180 to record a concert at my church tonight. I think it worked ok, but it would be much nicer to edit it in PT.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mbox pro (two years old) problem. Red Green flashing Spkr Intuition FireWire & USB Audio Interfaces (Win) 5 06-28-2013 10:37 AM
Mbox Pro 3 not detectable, green LED not flashing purpleblues 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 09-24-2012 12:43 AM
Mbox Pro 3 not detectable, green LED not flashing purpleblues Pro Tools SE and Essential (Mac) 0 09-23-2012 12:04 PM
003 rack is not connecting. Blinking green light. no HOST 1394 light. ccgascity1 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 01-14-2011 12:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 11:47 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com