Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 10

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-21-2012, 05:46 PM
Richard Spence-Thomas Richard Spence-Thomas is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Toronto
Posts: 15
Default AudioSuite/Consolidate SLOW

Here is an interesting test. Create a new mono audio track, make a lengthy selection(say around 1 hour) get the audio suite signal generator tool and hit render- time how long this takes, it should only take a few seconds. now with that new region selected hit render again to create another new file over top of the first. This time the render will take significantly longer (aprox double) WHY?
Now try this - Create a 5.1 channel track, set the interleaved mode to OFF and repeat the above test, your results should be about the same but in general six times as long because of the extra files. Now try again with Interleaved turned ON- you will be waiting for many minutes for your render. Again WHY?
this behaviour is also evident when using "consolidate" something I did all the time in PT8 now takes ages to process.
Am I Missing something here or is this a result of the new audiosuite render with handles feature?

thanks in advance

My System
MAC Pro 2009 6gig OSX 10.7
PTHD 10.3.2 6 Acell TDM cards
Reply With Quote
  #2  
Old 02-08-2013, 01:04 PM
pshammond pshammond is offline
Member
 
Join Date: Jul 2010
Location: United States
Posts: 12
Default Re: AudioSuite/Consolidate SLOW

I am having the exact same issue with hd 10.3.2

Anyone reply with a fix?

OSX 10.7.5
2.8 GHz Quad-Core Xeon
9 GB 667 MHz DDR2
Reply With Quote
  #3  
Old 03-15-2013, 06:27 PM
Richard Spence-Thomas Richard Spence-Thomas is offline
Member
 
Join Date: May 2001
Location: Toronto
Posts: 15
Default Re: AudioSuite/Consolidate SLOW

No Answers Yet. However:
Increasing my ram seems to have made a difference. I took my machine up to 32 gig and set a 24 gig cache. Once a session has cached the timeline, processing seems to speed up.

R
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Consolidate/Audiosuite bug Tim R. Pro Tools 10 1 09-12-2012 01:29 PM
No waveform after Consolidate, AudioSuite iyejeff Pro Tools TDM Systems (Mac) 2 01-16-2007 06:03 AM
slow audiosuite compressor Simon Hill 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 07-08-2002 02:25 PM
Audiosuite / Consolidate Digital Noise Help! Burt Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 07-05-2002 04:01 PM
AudioSuite very slow... jeronimo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 07-06-2001 09:02 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:08 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com