Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Hardware > Pro Tools | Carbon

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #71  
Old 10-27-2022, 07:36 AM
martthie_08 martthie_08 is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Location: Germany
Posts: 294
Default Re: More Carbon Sync Issues...Must Get Solved...

also interested in a Carbon Pre to compliment my Carbon interface and totally agree with what is stated above!
Reply With Quote
  #72  
Old 10-27-2022, 10:26 AM
MCorbin's Avatar
MCorbin MCorbin is offline
Avid
 
Join Date: Jan 2016
Location: New York, NY
Posts: 138
Default Re: More Carbon Sync Issues...Must Get Solved...

Hey all!

I made mention in the Pre thread, but it's relevant here too.

I wanted to reiterate that we are committed to fixing the ADC issues. We've fixed over 15 critical ADC bugs this year, and continue to knock them down. They are often deep and complex and take time to tease out.

As you come across issues that are new or unique, please open cases on them so we can track them and ensure they are prioritized.

m
__________________
Mark Corbin
Avid
Sr Product Manager
Professional Audio Systems

For immediate assistance:
Pro Tools & Eucon Surfaces - +1 888-456-3444
Venue Support - +1 978-275-2557

Find out how to create, manage, and edit cases online now HERE
It's fast, easy, and effective!
Reply With Quote
  #73  
Old 11-22-2022, 03:53 AM
shrootyruss's Avatar
shrootyruss shrootyruss is offline
Member
 
Join Date: Mar 2013
Location: London UK
Posts: 7
Default Re: More Carbon Sync Issues...Must Get Solved...

Just to chime in that I too have found this issue running PT 2022.9 on my Intel chip, Monterey MacBook Pro. I thought that after 40 years of playing guitar I had lost my chops! Then I was trialing a version of Cubase and decided to record some guitar to test its latency and hey presto, I was back in the groove without having to edit my takes or shunt them all forward.

What fooled me was the belief that my £3.5K investment in Carbon meant it does what it claims and records with near zero latency and then plays it all back in time as recorded. Thankfully I found this thread after my Cubase experiment and now it all makes sense.

I tried setting the audition path outputs to "none"as the workaround suggested earlier and I also did track freeze on all the VIs running and another guitar record pass worked out ok. However, this is far from the dream I was sold of tracking live instruments into PT with no hassle. Its a fudge at best at the moment and as a long time PT user I know the fix could be years away (think video engine troubles).

At least the Carbon mic press sound great. Switching to Cubase for composition work until this gets sorted.
__________________
Mac 2010 2x3.33GHz 12 core Intel Xeon 64Gb, 10.14.6, PT 2022.9, Pro Tools Carbon, guitars, mics, cables etc.
MacbookPro 2016 2.9GHz, I7, Monterey
Reply With Quote
  #74  
Old 11-22-2022, 09:36 AM
dominicperry dominicperry is online now
Member
 
Join Date: Apr 2019
Location: UK
Posts: 536
Default Re: More Carbon Sync Issues...Must Get Solved...

Quote:
Originally Posted by shrootyruss View Post
Just to chime in that I too have found this issue running PT 2022.9 on my Intel chip, Monterey MacBook Pro. I thought that after 40 years of playing guitar I had lost my chops! Then I was trialing a version of Cubase and decided to record some guitar to test its latency and hey presto, I was back in the groove without having to edit my takes or shunt them all forward.
There's a chance that 2022.10 will fix your problems. You can run it without uninstalling 2022.9 on a Mac. Might be worth a try.

Dominic
__________________
MacBookPro M1Max 16" 10/32 64GB 2TB, Monterey 12.6, Pro Tools 2022.9, Carbon.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Carbon Phase issues with hardware inserts alhardy Pro Tools | Carbon 4 12-30-2021 01:39 PM
Sync Problems with Carbon Downstream tomhartman Pro Tools | Carbon 7 07-01-2021 03:15 PM
Using Carbon with Avid Sync HD? akhafaji Pro Tools | Carbon 1 01-18-2021 01:03 AM
Radar II sync to Pro Tools ***Solved*** GuyPicks Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 06-13-2008 10:04 AM


All times are GMT -7. The time now is 02:54 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com