Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 07-27-2007, 12:35 PM
artvolk artvolk is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 60
Default New laptop weird problem (tech details included)

I've PTLE 6.4cs9 with digi002 rack running on my PC for some years.

Now I want to move to laptop and when I'm trying to run PTLE I get blue screen with 0x000000FC error.
I get this error even if unit is disconnected from laptop. When in Cubase I'm trying to switch to digi ASIO driver I get the same error.

My specs:

- Windows XP Professional SP2
- PTLE 6.4cs9
- Notebook Fujitsu-Siemens AMILO Pi 1505 (Core 2 Duo, 1Gb RAM, build-in Firewire card)
- All firewalls, antivirus software is disabled, my network card is in use, 'cause I need it.


I don't know if I need any software\firmware updates, because I was happy with my previous configuration. I haven't read this forum for a long time so maybe I miss some updates\tricks. Maybe my problem is typical?
Reply With Quote
  #2  
Old 07-27-2007, 01:02 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: New laptop weird problem (tech details included)

The blue screen is probably due to outdated PACE drivers; update at www.paceap.com

Version 6.4 was never designed for use on multi-core computers. I would definitely recommend upgrading to the current version, which will include new ASIO drivers as well.

Any suggestions after that would require complete and detailed specs of the machine.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 07-27-2007, 02:58 PM
artvolk artvolk is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 60
Default Re: New laptop weird problem (tech details included)

Quote:
The blue screen is probably due to outdated PACE drivers; update at www.paceap.com
I do not have any dongles\keys for my PTLE... Is this still applicable to this setup?

Quote:

Version 6.4 was never designed for use on multi-core computers. I would definitely recommend upgrading to the current version, which will include new ASIO drivers as well.

As far as I understand from Digidesign site, all upgrades up from 6.4cs9 are not free? Am I right?
Reply With Quote
  #4  
Old 07-27-2007, 03:13 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: New laptop weird problem (tech details included)

Quote:
I do not have any dongles\keys for my PTLE... Is this still applicable to this setup?
YES!!! Pro Tools uses the PACE drivers for it's own authentication, without the dongle.
Quote:
As far as I understand from Digidesign site, all upgrades up from 6.4cs9 are not free? Am I right?
That is absolutely correct. Upgrading to current code would cost you $75. IMHO, it is definitely worth it, especially in our situation using a multi-core processor.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #5  
Old 07-28-2007, 02:00 AM
artvolk artvolk is offline
Member
 
Join Date: Dec 2004
Posts: 60
Default Re: New laptop weird problem (tech details included)

Thanks for keeping me up to date to the latest PTLE news. These information is very helpful for me!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Laptop Compatibility for Pro Tools SANDRA REPORT INCLUDED Richard621 Windows 4 04-01-2013 10:07 PM
Error 9073 + SANDRA Report + Problem Details...Need Help FierceBrew 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 12-08-2010 12:03 PM
What's wrong with this laptop? Sandra & Video Included! DJ Hellfire 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 11 07-31-2010 06:22 PM
Tech need to run protools on a laptop computer Amnesiac 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 01-23-2009 08:46 PM
Tech support HELP ! (Kyle) Magma / PT problem - details georgia Pro Tools TDM Systems (Mac) 10 01-18-2000 05:46 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:21 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com