Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > macOS

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-10-2011, 10:26 AM
pezdudenyc pezdudenyc is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: NYC
Posts: 50
Default I Think I may be crazy.....

Hi Gang,
I use an M-Audio Fast Track Ultra 8r with my Macbook. PT9.0.1 is running smoothly and I use the Playback Engine pane all the tine for switching buffer settings, (I switch between small Audio projects to big Orchestra VI projects, then off to the other room and plug in to my V-Drums) so Pro Tools really gets a lot of different tasks.
Anyway - I opened an older PTLE8 project today and the buffer settings have now doubled - I usually only get 1024 as my biggest setting, but now it's reading 2048 (smallest remains at 128).
Also, the ADC option has increased to 2047 and 8191.
I am definitely NOT complaining because these settings are of course more favorable (I'm getting an almost 20% CPU drop as to be expected when switching from 1024 to 2048. Whoopee!), and if anything I post this in the hopes of learning how to replicate these settings!
This happened once before but I can't recall if it was a new project or not.
Maybe someone can shed some light.
Thank you!
M
__________________
PT 10.0.0/Sibelius 7/Kontakt 4.2.4/EW PLAY Composers Collection 3.0.25/AIR Expansion Pack/Superior Drummer 2.2.3/McDsp V5 ML4000, Retro Pack, Revolver, AC Channel 2/Macbook Pro 15" Unibody/8GB Ram/2.2GHz Quad Core i7 2011/OS 10.7.2
Roland V-Drums,TD-8/M-Audio Keystation 61es/M-Audio Fast Track Ultra 8r
Reply With Quote
  #2  
Old 02-10-2011, 10:51 AM
getz76 getz76 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 1,491
Default Re: I Think I may be crazy.....

You changed your sample rate in your session.
__________________
| Logic Pro 9 | Reason 6.5 | Pro Tools 10 | MOTU UltraLite mk3 | RME ADI-2 | Summit Audio 2BA-221 x 2 | MOTU 8pre x 2 |
| Mac Pro (4,1) 2.26gHz Xeon x 2 16gB OS X 10.7.4 | Macbook Pro (8,2) 2.2gHz i7 Quad 16gB OS X 10.7.4 |
Reply With Quote
  #3  
Old 02-10-2011, 11:00 AM
pezdudenyc pezdudenyc is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: NYC
Posts: 50
Default Re: I Think I may be crazy.....[SOLVED]

Doh!!!!!
Of course of course!!!!!!! Thanks getz76 (or is it Stan?)
I actually read that about 2 weeks ago as well and didn't process it!
Thank You!
M
__________________
PT 10.0.0/Sibelius 7/Kontakt 4.2.4/EW PLAY Composers Collection 3.0.25/AIR Expansion Pack/Superior Drummer 2.2.3/McDsp V5 ML4000, Retro Pack, Revolver, AC Channel 2/Macbook Pro 15" Unibody/8GB Ram/2.2GHz Quad Core i7 2011/OS 10.7.2
Roland V-Drums,TD-8/M-Audio Keystation 61es/M-Audio Fast Track Ultra 8r
Reply With Quote
  #4  
Old 02-10-2011, 11:30 AM
getz76 getz76 is offline
Member
 
Join Date: Nov 2008
Location: New York, NY
Posts: 1,491
Default Re: I Think I may be crazy.....[SOLVED]

Quote:
Originally Posted by pezdudenyc View Post
Doh!!!!!
Of course of course!!!!!!! Thanks getz76 (or is it Stan?)
I actually read that about 2 weeks ago as well and didn't process it!
Thank You!
M
You are welcome.

And yes, Stan is the muse for the username. You may be the first to associate the two in many, many years.
__________________
| Logic Pro 9 | Reason 6.5 | Pro Tools 10 | MOTU UltraLite mk3 | RME ADI-2 | Summit Audio 2BA-221 x 2 | MOTU 8pre x 2 |
| Mac Pro (4,1) 2.26gHz Xeon x 2 16gB OS X 10.7.4 | Macbook Pro (8,2) 2.2gHz i7 Quad 16gB OS X 10.7.4 |
Reply With Quote
  #5  
Old 02-10-2011, 12:07 PM
pezdudenyc pezdudenyc is offline
Member
 
Join Date: Jun 2009
Location: NYC
Posts: 50
Default Re: I Think I may be crazy.....

Actually one other thing then....
If larger buffer settings become apparent on 96kHz, what about the smaller buffer size...
When I plug the V-Drums direct into PT with no interface and use the Macbook Pro only, I get a 64 buffer reading.....Presumably I'd have to upgrade to a FW interface to get this? 64 really is great when I'm just tracking my V-Drums.

Thanks again (stan )
__________________
PT 10.0.0/Sibelius 7/Kontakt 4.2.4/EW PLAY Composers Collection 3.0.25/AIR Expansion Pack/Superior Drummer 2.2.3/McDsp V5 ML4000, Retro Pack, Revolver, AC Channel 2/Macbook Pro 15" Unibody/8GB Ram/2.2GHz Quad Core i7 2011/OS 10.7.2
Roland V-Drums,TD-8/M-Audio Keystation 61es/M-Audio Fast Track Ultra 8r
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Before I get crazy with this ortizd240 Windows 4 08-01-2012 08:08 PM
this is crazy srsoundlab 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-14-2008 10:55 AM
A CRAZY, CRAZY MOMENT WITH MY C24 quanahtx ICON & C|24 4 05-26-2008 03:59 PM
Someone tell me im not crazy ! jeam25 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 05-20-2008 11:55 PM
help.. PT 6 going crazy Sidhu Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 03-11-2003 11:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 12:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com