Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Mixing > ICON & C|24

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 05-02-2008, 04:36 AM
quanahtx quanahtx is offline
Member
 
Join Date: Dec 2007
Location: Dallas/NYC/Miami
Posts: 8
Default A CRAZY, CRAZY MOMENT WITH MY C24

Last night in the middle of an overdub session which was running perfectly, we took a smoke break and went outside to the patio.

When we returned 20 minutes later, the C24 would not speak to ProTools whatsoever. Move a fader, punch a button---any of them!---and nothing nothing!! happened. Yet, ProTools responded perfectly to the keyboard---ProTools was working fine---and when the program was running the preamp section and monitor sections of the C24 showed movement.

But the buttons and faders were all dead.

I closed that session and opened another that had been working fine earlier. When the new session opened, all the starting positions for the faders and buttons set themselves up on the C24 as normal, but the no button or fader would respond in any way whatsoever.

I shut everything down, sent everyone home for the night and went upstairs and took a sleeping pill.

This morning, I got up at 5AM and did a careful restart. Everything was fine.

What happened???? This almost gave me another heart attack. Can I expect this sort of behavior from ProTools and the C24 every now and then? I'm a recent convert from the analogue (old fart's) world, and I'm not used to this.

Can anybody shed some light on what happened???

Thanks,
ssssssssteve in Dallas

marz911@sbcglobal.net
__________________
Steve in Dallas
Reply With Quote
  #2  
Old 05-02-2008, 05:21 AM
Stiff Stiff is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Lund, Sweden
Posts: 4,101
Default Re: A CRAZY, CRAZY MOMENT WITH MY C24

I can't tell you what happened, but I'll tell you that two Digidesign control surfaces have given me somewhat similar odd experience. One time a fader not working (and staying completely down), another time two or three faders about 4dB too low. I don't remember what caused it the first time, but the second this was that something layed on the board while the faders "shot up" and whatever lied there caused a little interference on the faders way up.

The good news: Both issues were solved by just restarting the surface.
__________________
Daily news & reviews
www.ProToolerBlog.com
Reply With Quote
  #3  
Old 05-02-2008, 09:30 AM
zerocide zerocide is offline
Member
 
Join Date: Oct 2005
Location: AZ
Posts: 20
Default Re: A CRAZY, CRAZY MOMENT WITH MY C24

I don't know why it does that, but I can confirm that I have seen that happen before.
The solution was to close pro tools, power down the computer and interfaces, then the C|24.

Then power everything back up, which then worked instantly.
Reply With Quote
  #4  
Old 05-09-2008, 03:29 PM
LoudChris LoudChris is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Location: Vancouver, Canada
Posts: 14
Default Re: A CRAZY, CRAZY MOMENT WITH MY C24

I work on a Control 24 everyday and these things happen quite often. I would say once every 3 days the control 24 gets a little wacky.

Rebooting always solves the problem, and deleting the Pro Tools preferences file also seems to help.

The Control 24 tends to goes crazy when I am running a large session and using a lot of CPU power on a dual G5 mac.

I think it's mostly from my computer being over worked and messing up on the Ethernet side of things.

Overall I am still very happy with the performance. Rebooting is always way easier than getting behind the rack with a flashlight!
Reply With Quote
  #5  
Old 05-26-2008, 02:59 PM
Mixing_Bastard Mixing_Bastard is offline
Member
 
Join Date: May 2008
Posts: 7
Default Re: A CRAZY, CRAZY MOMENT WITH MY C24

on what computer? Do you use a seperate Ethernet connection? Then it should work fine.
__________________
Happy user of the best ProTools-Tool PluginSelector !
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
crazy I/O changes bigi2o macOS 1 04-04-2013 08:08 AM
I am going Crazy SickTheory Windows 14 07-05-2011 06:33 PM
this is crazy srsoundlab 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 0 06-14-2008 09:55 AM
Going Crazy, Please help me!!!! patrick1307 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 06-13-2005 08:17 PM
help.. PT 6 going crazy Sidhu Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 03-11-2003 10:16 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:59 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com