Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 12-08-2003, 05:41 PM
Sabe Sabe is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Oklahoma, USA
Posts: 469
Default DIGI001 headphone output mono..?

Hi all,

I have recently noticed that my headphone mix (from the headphone jack on 001) is now in mono mode. I am confused by this and I can't find a setting anywhere to change it back to stereo It seems my headphone mix has always been stereo. The output to my monitors is stereo from the Master Fader, and the Master Fader does control the headphone output level.

Can someone shed some light on this peculiar delima for me, thanks
__________________
~Sabe
Reply With Quote
  #2  
Old 12-08-2003, 06:19 PM
mick7777 mick7777 is offline
Member
 
Join Date: Aug 2003
Location: Brisbane, QLD, Australia
Posts: 83
Default Re: DIGI001 headphone output mono..?

Maybe check your headphones off another source like a cd player and check that they are working properly? I had a dodgy plug on one pair for a while that made mono of everything unless you pulled the lead in a certain direction.. Make sure they're plugged all the way in, some plugs may need an extra bit of force to go the last click? I don't think there is a physical way to make the headphone jack mono unless you do it with plug ins within your your session which would make your monitor and 1-2 outs mono aswell. ?
__________________
A7v333-x/xp2500/corsair 512 3200/ati 128meg/2xWD120gig
Reply With Quote
  #3  
Old 12-08-2003, 06:24 PM
Sabe Sabe is offline
Member
 
Join Date: Jan 2001
Location: Oklahoma, USA
Posts: 469
Default Re: DIGI001 headphone output mono..?

Thanks for the reply Mick... oddly enough, while you were typing this I discovered the problem, and just like you said, my headphone jack has a "short" in it causing a mono feed to the cans. Whew, I thought I was really missing something BIG in ProTools

Thanks again for taking the time to reply Mick
__________________
~Sabe
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
No headphone jack output - Meters showing output Hotcrazyfruit Eleven Rack 6 05-06-2012 12:09 PM
Headphone output only mono Tony-N Eleven Rack 2 01-26-2012 03:31 PM
Eleven Rack: Headphone Output Impedance & Amp Output Tech Specs MR290378 Eleven Rack 12 11-29-2011 05:10 PM
headphone output on Powerbook sounds mono? fmbighair 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-12-2004 08:14 PM
Patching each output of Digi001 into individual Mono inputs on mixer Rayman 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 02-20-2003 04:28 AM


All times are GMT -7. The time now is 10:14 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com