Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-22-2005, 06:55 PM
Kling3 Kling3 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 378
Default 6.7 stops playback after 20 sec...

Did an upgrade to 10.3.7 then 6.7 and 6.7cs7 (repaired permissions, trashed prefs) now if I playback even one track with nothing on it, I get this prompt:

The operating system held off interupts for too long. If this occurs frequently, try increasing the H/W buffer size in the playback engine panel. (-6093)

My settings are:

512 samples (tried higher but same thing happened)
CPU usage limit 65%
DAE platback buffer
level 2 (default)

Tried trashing prefs already.

Any thoughts?
__________________
002r/MacPro 2.8/8-core/10.6.4/PTLE 8.0.4/two internal 500gig drives/8GB ram.
Reply With Quote
  #2  
Old 01-22-2005, 07:27 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,091
Default Re: 6.7 stops playback after 20 sec...

Raise your CPU to the maximum setting ( 85% or 99% with duals)
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #3  
Old 01-23-2005, 03:54 PM
Kling3 Kling3 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 378
Default Re: 6.7 stops playback after 20 sec...

Raising the CPU worked okay for one track, but thats it. Why would this matter now, it hasn't in the past. Couple of four-six track stuff choked. Digi demo choked right off the bat. Any other possible ideas? I'm about ready to change everything back and see about getting a refund on the upgrade.
__________________
002r/MacPro 2.8/8-core/10.6.4/PTLE 8.0.4/two internal 500gig drives/8GB ram.
Reply With Quote
  #4  
Old 01-23-2005, 04:03 PM
Cliffy_Boy's Avatar
Cliffy_Boy Cliffy_Boy is offline
Member
 
Join Date: Jul 2003
Location: Montréal, Québec
Posts: 5,091
Default Re: 6.7 stops playback after 20 sec...

Go back into Energy Saver in OSX and reset Processor Performance to Highest. It might have been reset after the u/g.
__________________
Cliff Stendel
-iMac 5K 32g
-PT12. HDX
-HD I/O 8x8x8. -HD Omni -Avid S3


-API 2500 -API 5500 -UA 2-1176 -UA 2-610
-Neve 1073, Chandler LTD-1 -Eventide H8000FW -Lexicon PCM96
-Bricasti M7. -Joe Meek channel.


-Waves Mercury, Flux all, Softube All, Plugin Alliance all, McDSP all, Sonnox All, MH production, Wave Arts,a bunch more
-Moog Voyager XL, Nord Piano, Hartmann Neuron, ARP Axxe, Gibson Les Paul, Mesa Boogie Roadster, Kemper, Taylor T5 and T5-12
Reply With Quote
  #5  
Old 01-23-2005, 04:50 PM
Kling3 Kling3 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 378
Default Re: 6.7 stops playback after 20 sec...

Quote:
Go back into Energy Saver in OSX and reset Processor Performance to Highest. It might have been reset after the u/g.
Thats a new one on me. Where exactly do you see this option in energy saver?
__________________
002r/MacPro 2.8/8-core/10.6.4/PTLE 8.0.4/two internal 500gig drives/8GB ram.
Reply With Quote
  #6  
Old 01-23-2005, 06:33 PM
Parkerflyguy Parkerflyguy is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: US
Posts: 12
Default Re: 6.7 stops playback after 20 sec...

...System preferneces.... Energy Saver...

I assume your sessions are on the FW drive.... and that you have done a disk / repair on this drive.

You might want to just copy a session to your powerbook, and try running it locally, to see if you get at least more oomph.. then you can eliminte whether it is the drive or not.

Good luck.
__________________
17" Powerbook, MBox, 002,(001 retired hurt), HR824's.
Reply With Quote
  #7  
Old 01-23-2005, 07:01 PM
Kling3 Kling3 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 378
Default Re: 6.7 stops playback after 20 sec...

Guys is that a option on a powerbook? 'Cause I'm not seeing it on my G4 tower. I'm using-

Dual/FireWire800/G4-1.25/OS 10.3.7/PTLE 6.7cs7/002rack/extra internal hard drive- Western Digital. Waveshell 4.0.1

No FW... internal. All was fine before the upgrades (see original post). So I'm guessing it has somthing to do with PT 6.7.7
__________________
002r/MacPro 2.8/8-core/10.6.4/PTLE 8.0.4/two internal 500gig drives/8GB ram.
Reply With Quote
  #8  
Old 01-23-2005, 09:42 PM
Eric Klinger Eric Klinger is offline
Member
 
Join Date: Jul 2004
Location: Pittsburgh, PA - USA | Mons, Belgium
Posts: 250
Default Re: 6.7 stops playback after 20 sec...

System Preferences > Energy Saver > Options tab > "Processor Performance" - click the drop down box to choose "Highest". I am looking at it right now in a G5 tower, it's been on all of my Macs - G4 or G5.
__________________
Mac: MBP Retina 15" Quad 2.2GHz i7 / 16GB / H. Sierra / PT 2018.7 / UAD-2 9.4
PC: HP Z620 2x Octo 2.9GHz Xeon / 64GB / Win 10 Pro / PT 2019.5 / UAD-2 9.6 / Apollo Thunderbolt
Reply With Quote
  #9  
Old 01-24-2005, 05:32 AM
dkrz dkrz is offline
Member
 
Join Date: Sep 2002
Location: NYC area (USA)
Posts: 1,047
Default Re: 6.7 stops playback after 20 sec...

G4’s have never had the Processor Performance option. Only G5 & laptops.

The OS determines what hardware it’s running on and makes the option available if the hardware supports it.

Sorry I can’t help with your issue Kling3. I just wanted to clarify...

-------—
Dual 1.25GHz FW800 G4 / 2GB RAM
OS10.3.7 Panther
PTLE 6.4cs9 - DIGI 001
Logic Pro 7
80GB system HD
200GB Internal Ultra ATA/100 audio HD
100GB Firewire audio HD
DigTranslator 2
McDSP Analog Channel
Waves 5 - Native Power Pack
__________________
www.dpksound.com
Reply With Quote
  #10  
Old 01-24-2005, 02:46 PM
Kling3 Kling3 is offline
Member
 
Join Date: Jul 2000
Posts: 378
Default Re: 6.7 stops playback after 20 sec...

Well I went back and got another (different) 6.7 upgrade. Now it chokes after only 2 seconds of play. So that helped tons.

I've been down almost four days now. As much as I love DIGI, this sucks. Going back to 6.4 I'll let you know what happens.
__________________
002r/MacPro 2.8/8-core/10.6.4/PTLE 8.0.4/two internal 500gig drives/8GB ram.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Re-ordering tracks stops playback...Unless..... Chompers Pro Tools TDM Systems (Mac) 1 06-12-2008 07:08 PM
Playback stops abuptly ericrudd 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 11-08-2006 09:04 AM
playback stops all the time jorg 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 13 03-15-2004 03:18 PM
playback stops during bounce - help! eldangeroso 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 0 04-04-2003 12:42 AM
How do you keep selection after playback stops? who Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 04-07-2001 04:14 PM


All times are GMT -7. The time now is 06:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com