Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > Pro Tools 2018

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #11  
Old 02-05-2018, 02:17 PM
Calex88 Calex88 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Los Angeles
Posts: 14
Default Re: Pro Tools will not Open a Session

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
What happens when you create a new session and try to import a track from one of those sessions?
It won't let me do that. It just says it's the wrong file type.

When I try to open the session, it just flashes a little box. Once, I thought I saw the edit window flash, but it was too quick.
Reply With Quote
  #12  
Old 02-05-2018, 02:34 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,624
Default Re: Pro Tools will not Open a Session

Post a session file (no audio) to Dropbox or WeTransfer.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #13  
Old 02-05-2018, 02:42 PM
Calex88 Calex88 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Los Angeles
Posts: 14
Default Re: Pro Tools will not Open a Session

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
Post a session file (no audio) to Dropbox or WeTransfer.
I don't use those services. Would Google Drive work?
Reply With Quote
  #14  
Old 02-05-2018, 06:06 PM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,624
Default Re: Pro Tools will not Open a Session

Quote:
Originally Posted by Calex88 View Post
I don't use those services. Would Google Drive work?
sure.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #15  
Old 02-06-2018, 07:37 AM
Calex88 Calex88 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Los Angeles
Posts: 14
Default Re: Pro Tools will not Open a Session

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
sure.
I can try that later, but what will that test?
Reply With Quote
  #16  
Old 02-06-2018, 07:41 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,624
Default Re: Pro Tools will not Open a Session

Quote:
Originally Posted by Calex88 View Post
I can try that later, but what will that test?
If one of us can open the session, it will show that it's something specific to your rig/install. In troubleshooting, we have to isolate variables as much as possible.
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #17  
Old 02-06-2018, 08:36 AM
Calex88 Calex88 is offline
Member
 
Join Date: Feb 2018
Location: Los Angeles
Posts: 14
Default Re: Pro Tools will not Open a Session

Quote:
Originally Posted by Drew Mazurek View Post
If one of us can open the session, it will show that it's something specific to your rig/install. In troubleshooting, we have to isolate variables as much as possible.
Ah, I see. I can open all my sessions now except that particular one.

Somehow it seems like the actual session was deleted during installing, but why would all the session info remain?
Reply With Quote
  #18  
Old 02-06-2018, 08:52 AM
Drew Mazurek's Avatar
Drew Mazurek Drew Mazurek is offline
Moderator
 
Join Date: Oct 2000
Location: Maryland, USA
Posts: 11,624
Default Re: Pro Tools will not Open a Session

you lost me....
__________________
www.drewmazurek.com

Mixing and Mastering click here to get started.
Reply With Quote
  #19  
Old 02-06-2018, 02:13 PM
64GTOBOY's Avatar
64GTOBOY 64GTOBOY is offline
Member
 
Join Date: Dec 2015
Location: Cypress Texas
Posts: 798
Default Re: Pro Tools will not Open a Session

Possible that session is corrupted. Why everyone here will tell you to back up everything religiously. Corruption happens for any number of reasons so if that's what happened I could not be sure why. If all your audio files are intact you may have to recreate the session.
__________________
Dell XPS 8900 i7-6700K CPU @ 4.00GHz 64 Gig Memory:Seagate 2x 2TB, 4TB,500gb EVO OS Windows 10 pro
PT 2023.3 Studio through an A&H Qu-32
Reply With Quote
  #20  
Old 05-16-2023, 07:22 PM
usamike usamike is offline
Member
 
Join Date: Apr 2005
Posts: 1
Default Re: Pro Tools will not Open a Session

I had this problem yesterday and making a new session and importing session data track by track worked great. Thanks!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Will Pro Tools 9 session open in 11? Natanel Arnson Windows 3 10-22-2014 05:41 PM
Pro Tools 9 crashes every time I open a new session or import session data Ryan Butler macOS 14 03-23-2014 07:53 AM
Pro Tools 8 crashing when I try to open a session or start a new session AbstractHabitat 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 6 01-25-2012 04:58 AM
pro tools 7.0 won't open session help please Malick 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 01-09-2008 04:02 PM
I can't open my pro tools session aldeaproducciones 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 06-09-2005 09:03 PM


All times are GMT -7. The time now is 05:32 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com