Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Pro Tools Software > Pro Tools 2021

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 09-19-2021, 10:00 AM
metalprod metalprod is offline
Member
 
Join Date: Oct 2003
Location: Germany
Posts: 18
Default mono compatibility of aux-folders

Hi everybody,

just came across a weird thing in 2021.7: I had in a mix session situation 2 complementary guitar tracks, from two guitarists, recorded with different setups, routed thru an aux-routing-folder. They almost completely disappeared in mono. Couldn't figure out why, so I tried a new aux-subgroup which worked perfectly in mono summing. As soon as I convert these new aux subgroup into an aux routing folder the guitars disappear again in mono.
This happens completely in the box, no outboard gear involved.

Does anybody experience the same problem or is it my setup ?

PT 2021.7.0 HD-Native, on:MacBookPro 15" 2019, 2,3 GHz i9, 32 GB running OSX 10.14.6
Reply With Quote
  #2  
Old 10-18-2021, 11:45 AM
DVTOM DVTOM is offline
Member
 
Join Date: Jun 2020
Location: Leesburg, FL
Posts: 20
Default Re: mono compatibility of aux-folders

I have had the same thing. I've had to learn how to pan without losing stereo separation. I bought an Avantone Mixcube and use only one to keep checking L &R. Usually when tracks disappear in stereo its a phase issue. Try moving some EQ frequencies to see if you start hearing things, if so you have a phase issue.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Mono compatibility mix, practices and habits ? Loudyman General Discussion 6 03-27-2014 10:17 PM
mono compatibility questionss 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 3 07-04-2010 01:50 PM
Mono compatibility crizdee Pro Tools TDM Systems (Mac) 5 10-21-2006 06:33 AM
Mono Compatibility Don Geppert Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 08-18-2006 01:11 PM
Mono compatibility issue with 001? Eiko 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 2 03-03-2002 04:09 PM


All times are GMT -7. The time now is 08:22 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com