Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 01-18-2012, 10:07 PM
Analog Kid Analog Kid is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Redmond, WA
Posts: 136
Question Cursor Keeps Jumping To Start Of Session

I started a new session; currently I only have two tracks of audio recorded. At first, I was able to punch in and out like normal, and when I needed to move audio around, everything worked smoothly. HOWEVER, lately whenever I use the selector tool to place the cursor anywhere in the timeline to make an edit selection, when I press play the cursor jumps to the beginning of the session. What gives?

I am not in command focus mode. I have toggled "link timeline and edit selection". I have gone as far as trashing my preferences, all to no avail. What am I doing wrong....what have I missed?

I am running version 7.4 with an original Mbox for my interface. I have a 2.0Ghz dual core iMac with 4GB of RAM (I have one of the cores disabled). The OS is Leopard. I record to an external 7200rpm firewire drive.

Any help would be greatly appreciated, as I cannot audition anything when the cursor is behaving like this.

The Kid
Reply With Quote
  #2  
Old 01-19-2012, 06:32 PM
Analog Kid Analog Kid is offline
Member
 
Join Date: Feb 2004
Location: Redmond, WA
Posts: 136
Default Re: Cursor Keeps Jumping To Start Of Session

I seem to solved my own problem. Apparently, unbeknownst to me, I had pre/post roll checked in the "options" menu. Once I unchecked that, all seems to be working correctly once again.

The Kid
Reply With Quote
  #3  
Old 05-19-2021, 08:30 AM
widosub widosub is offline
Member
 
Join Date: Apr 2021
Location: Hungary, Budapest
Posts: 2
Default Re: Cursor Keeps Jumping To Start Of Session

Thanks man.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cursor Jumping Problems since OS upgrade DeVille Pro Tools TDM Systems (Mac) 0 08-25-2011 04:22 AM
Why does playback start before cursor location? boneboy Pro Tools TDM Systems (Mac) 19 04-29-2010 02:10 PM
I cannot get the cursor to start where I want. Any ideas what I did? gibson 59 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 08-19-2009 04:02 PM
Cursor Jumping Back garnoil Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 06-10-2008 11:56 AM
Dragging/jumping cursor/timer while playback Luis4 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 5 07-04-2003 12:51 AM


All times are GMT -7. The time now is 09:22 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com