Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 04-29-2007, 04:41 PM
AndyA1979 AndyA1979 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10
Default Output from PTLE 6.4 to Mac speaker output

Is there anyway I can get my sessions to output to the speaker/headphone output of my mac or does it "have to" go through my digi001 for me to listen to it.

I know I can plug my computer speakers into the headphone jack of the digi001, but most of the time my 001 is tucked away and in its rack case.

Please let me know. Thanks in advance.
Reply With Quote
  #2  
Old 04-29-2007, 05:39 PM
M.Brane M.Brane is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: 1hr N/W of LA LA land
Posts: 1,999
Default Re: Output from PTLE 6.4 to Mac speaker output

No way that I know of. PT won't run without the hardware connected anyway.
Reply With Quote
  #3  
Old 04-29-2007, 06:34 PM
AndyA1979 AndyA1979 is offline
Member
 
Join Date: Sep 2006
Posts: 10
Default Re: Output from PTLE 6.4 to Mac speaker output

i can open a session without having the hardware hooked up.

I was hoping there was a way.
Reply With Quote
  #4  
Old 04-29-2007, 06:39 PM
Shawn Simpson Shawn Simpson is offline
Member
 
Join Date: Dec 2001
Location: Olathe, KS
Posts: 1,948
Default Re: Output from PTLE 6.4 to Mac speaker output

Quote:
i can open a session without having the hardware hooked up.

I was hoping there was a way.
Well that's a trick. Pro Tools doesn't (or isn't suppose to) launch without the hardware connected. Then again, the 001 PCI card serves the role of hardware even without the breakout box connected. Are you saying that you're launching Pro Tools without the b.o.b. connected?

As to the original question, you're simply not going to be able to get audio from Pro Tools except thru your digi hardware.
Reply With Quote
  #5  
Old 04-29-2007, 08:29 PM
M.Brane M.Brane is offline
Member
 
Join Date: Jun 2001
Location: 1hr N/W of LA LA land
Posts: 1,999
Default Re: Output from PTLE 6.4 to Mac speaker output

I wonder if you can still use the S/PDIF, and ADAT without the box hooked up. That would be interesting.

I leave my 001 box hooked up, and run the Mac's sound out into the monitor inputs. If I need to use the sound out (like I do for some games or previewing sounds in X) I just push the button. I don't have any "computer speakers" on this rig.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
mbox 3 system output only right speaker e_man FireWire & USB Audio Interfaces (Mac) 1 02-19-2014 06:53 PM
Speaker Output weirdness Baritonealone 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 1 07-29-2008 05:04 PM
Speaker output Courvo Pro Tools M-Powered (Win) 1 08-22-2006 08:22 AM
Only getting output from the left speaker Bus 7-8 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 2 04-09-2004 07:00 PM
Speaker Output Level from the 001 box -- i have it maxed out..... peter parker 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 4 11-21-2002 06:43 PM


All times are GMT -7. The time now is 02:55 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com