Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Live Sound > VENUE Live Sound Systems

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 10-31-2016, 08:25 AM
Hitsoundtech Hitsoundtech is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Budapest
Posts: 22
Default Strange Sends on Fader behavior

Hi,

Is it just a bug, or a deisred behavior, that when I am on an OUTPUT layer, and solo it (for example a St Aux Master) then nothing happens. No sends on Fader.
Even if I hit the attention twice, it just makes a spill and not a Solo+Spill what would be desired for monitor mixing...
ALthrough if I am on the Venue mode, then in the maseter section when I do the same to a stereo Aux MAster, it works like I want....

Thanks,

Tamas
Reply With Quote
  #2  
Old 10-31-2016, 10:02 AM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 283
Default Re: Strange Sends on Fader behavior

In Options > Busses, do you have "Sends on Faders follows AFL", checked for the monitor bus that you're cueing?
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
  #3  
Old 10-31-2016, 10:03 AM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 283
Default Re: Strange Sends on Fader behavior

Oh, sorry, yes, you're on an outputs page. None of those could be sending into any mix.

So if you were to flip to sends on faders while in that mode, you would have no faders active at all.


This is intentionally disabled.
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
  #4  
Old 10-31-2016, 10:08 AM
Hitsoundtech Hitsoundtech is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Budapest
Posts: 22
Default Re: Strange Sends on Fader behavior

Quote:
Originally Posted by RyanJ View Post
Oh, sorry, yes, you're on an outputs page. None of those could be sending into any mix.

So if you were to flip to sends on faders while in that mode, you would have no faders active at all.


This is intentionally disabled.
Thanks,

I did expect that while being on the OUTPUT layer, when I spill+solo an AUX master, then the same happens, as when I do it in VENUE mode on the master section's 8 Faders with an SUX master....
Obviously this is not the case....

Also I can not combine Spill + sends on fader from the universe view, so that is just an option in the VENUE mode???

Thanks,

Tamas
Reply With Quote
  #5  
Old 10-31-2016, 10:24 AM
RyanJ's Avatar
RyanJ RyanJ is offline
Avid
 
Join Date: Dec 2007
Location: San Francisco, CA
Posts: 283
Default Re: Strange Sends on Fader behavior

There's a bit of confusing logic on the spill + sends on faders workflow. Everything within the universe view is a single mode, meaning you can be in attention mode, solo, mute, spill mode etc. I've found that it's not the most effective, so I'm hoping to change a bit of the logic there so a user can be in more than one at once, hence a user should be able to solo AND spill with one press... Working on it.
__________________
Ryan John
Principal Product Manager | Avid Live Sound

ryan.john@avid.com
Reply With Quote
  #6  
Old 10-31-2016, 10:47 AM
Hitsoundtech Hitsoundtech is offline
Member
 
Join Date: Aug 2016
Location: Budapest
Posts: 22
Default Re: Strange Sends on Fader behavior

Quote:
Originally Posted by RyanJ View Post
There's a bit of confusing logic on the spill + sends on faders workflow. Everything within the universe view is a single mode, meaning you can be in attention mode, solo, mute, spill mode etc. I've found that it's not the most effective, so I'm hoping to change a bit of the logic there so a user can be in more than one at once, hence a user should be able to solo AND spill with one press... Working on it.

That would be very useful indeed ;-)

Thanks,

Tamas
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fader Flip (Sends to Fader) Mode ibanman555 Third Party Interfaces 10 08-24-2020 07:54 PM
*BUG* Pre-fader sends revert to post-fader upon session restart Nico Breeze Pro Tools 11 7 07-11-2014 10:47 PM
Fader Meter Behavior in PT8 and Fader Weights DrFord Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 01-08-2009 02:23 PM
Strange 5.1 Master Fader Behavior When Bnc to Disk kcupper Post - Surround - Video 3 03-02-2006 07:10 PM
what about this strange behavior? AuraMaris Studio Pro Tools TDM Systems (Mac) 4 10-25-2004 02:11 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:43 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com