Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Legacy Products > 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win)

Reply
 
Thread Tools Search this Thread Display Modes
  #1  
Old 02-01-2007, 02:48 PM
afox afox is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 26
Default Wavedriver + Quicktime???

Hi,

i just managed to play sound from the Windows Mediaplayer through MBox2 to my speakers, everything is fine with that. Problem is the same thing just doesnt work for Quicktime, i hear the sound, but only with alot of interrupions. That makes quicktime files unwatchable/unhearable... Is there a way around that? Problaby by using the Asiodriver?

Also tried opening the Quicktimefiles in other programs like VCL Media Player, but that doesnt help.
Any suggestions could be a great help,

thanks
Reply With Quote
  #2  
Old 02-01-2007, 02:58 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Wavedriver + Quicktime???

Quote:
Any suggestions could be a great help
There is only one suggestion that currently is working for anybody; roll back to a previous version of Quicktime.

This is a known issue, and for some, painful and very frustrating.
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #3  
Old 02-01-2007, 04:19 PM
The Dougfather The Dougfather is offline
Member
 
Join Date: Sep 2005
Location: UK
Posts: 3,199
Default Re: Wavedriver + Quicktime???

I remember when i was using windows that there was a setting that you had to trigger in quicktime to get proper playback in iTunes/QT etc. you could try that. It's in the PDF with the driver.

Cheers
__________________
iMac i5 2.8GHz, Macbook Pro 2.4GHz, Pro Tools 10/11, MOTU 828mk2, Presonus Digimax FS, Presonus Firestudio Project, TC Konnekt 24D
---
iCON Photography
Reply With Quote
  #4  
Old 02-01-2007, 04:57 PM
spkguitar's Avatar
spkguitar spkguitar is offline
Member
 
Join Date: Apr 2003
Location: Pittsburgh
Posts: 18,161
Default Re: Wavedriver + Quicktime???

Yes, on some older versions of quicktime, making sure that "Safe Mode (waveOut only)" was checked on the audio tab of the properties dialog. That is no longer the case with the latest version of QT.

On even older versions, you could actually set the buffer size. Apple removed that option some time ago, much to the chagrin of us all. (Bring back the buffer settings! chant with me now... )
__________________
My Website: Pro Tools "Newbie" Help

Studio rig: Gigabyte GA-EX58-UD3R, Intel i7 920, 6GB Patriot DDR3, NVidia 8600GS, LG GGW-H20L BD-RE, Sony CRX195E1 CD-RW, 2x WD Caviar black 640GB (os swap), 1x WD caviar 320GB (sessions), 1x Maxtor 120GB (sessions), 1x Seagate 1TB (samples/loops), Profire2626, Command8, PT12 on OSX

Mobile Rig: 2015 MacBook Pro Retina, Apollo Twin, PT12
Reply With Quote
  #5  
Old 02-02-2007, 03:07 AM
afox afox is offline
Member
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 26
Default Re: Wavedriver + Quicktime???

ummm.. ok that kind of a bummer for me, but thanks anyway guys!
Reply With Quote
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump

Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Pro Tools wavedriver and Quicktime alt234 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 03-13-2007 08:13 PM
WaveDriver and QuickTime Playback BELA D MEDIA 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 1 12-23-2004 06:51 PM
Quicktime + Media Player + Wavedriver issues neeel 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 3 09-22-2004 03:00 AM
QuickTime not playing w/WaveDriver 6.1.1 Timeo 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) 4 01-18-2004 06:13 AM
Major Problem Transfer TDM MAC Quicktime to PC Quicktime audio1420 Post - Surround - Video 0 04-22-2003 09:41 PM


All times are GMT -7. The time now is 01:50 AM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com