Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 23 of 23
Search took 0.00 seconds.
Search: Posts Made By: Lana Banana
Forum: Pro Tools 2021 04-08-2021, 06:54 AM
Replies: 0
Views: 140
Posted By Lana Banana
Template not 'including media' when creating a new session

I've saved a custom template that includes two audio clips (intro and outro for a weekly podcast recording), and I am of course selecting 'Include Media' when saving this template, but whenever I try...
Forum: Pro Tools 2020 01-24-2021, 05:55 AM
Replies: 3
Views: 346
Posted By Lana Banana
Re: Picture audio not automatically adding to timeline

Thanks so much, Devin :) Glad it's a known bug. Hopefully this gets fixed in the next update.
Forum: Pro Tools 2020 01-21-2021, 01:32 AM
Replies: 3
Views: 346
Posted By Lana Banana
Picture audio not automatically adding to timeline

This is a fairly new problem I'm experiencing - Whenever I drag a video file (with accompanying audio) onto the timeline, the video drops in absolutely fine, but the accompanying picture audio just...
Forum: Pro Tools 2020 06-12-2020, 03:17 AM
Replies: 2
Views: 655
Posted By Lana Banana
Re: Bug: Folder Open/Close During Recording [SOLVED]

Also still struggling to see sense in why you cannot currently open/close folders whilst recording?
This surely has to be something Avid need to fix?

I'm using basic folders to keep my sessions...
Forum: Pro Tools 2019 11-12-2019, 01:12 PM
Replies: 13
Views: 12,833
Posted By Lana Banana
Re: Pro Tools regularly freezing + 'Not Responding'!!

Thanks for all the comments, guys.

Unfortunately I'm still experiencing major, major problems.
Windows 10 is up-to-date, and I now have the latest PT Ultimate version installed.

The problem...
Forum: Pro Tools 2019 10-16-2019, 05:48 AM
Replies: 13
Views: 12,833
Posted By Lana Banana
Re: Pro Tools regularly freezing + 'Not Responding'!!

Thanks Darryl.

The crashing is completely random. Multiple, non-related sessions, some with lots of plugins & tracks, some with no plugins and only one or two audio tracks.

Please forgive my...
Forum: Pro Tools 2019 10-14-2019, 09:06 AM
Replies: 13
Views: 12,833
Posted By Lana Banana
Pro Tools regularly freezing + 'Not Responding'!!

Pro Tools is absolutely killing me at the moment.

Am running PT Ultimate, up-to-date (2019.6.0), on Windows 10 (again, fully up-to-date), and the past 7-10 days or so have been running into very...
Forum: Pro Tools 2019 05-16-2019, 08:26 AM
Replies: 2
Views: 881
Posted By Lana Banana
Major MIDI problems

Not necessarily PT 2019.5 related as I've been having this problem for a while now through multiple versions of PT, but when recording MIDI I'm getting random notes 'sticking' within the actual MIDI...
Forum: MIDI 04-04-2019, 04:20 AM
Replies: 0
Views: 3,167
Posted By Lana Banana
MIDI creating duplicate note when manually nudging

I am not a MIDI expert, so please forgive me if this is a simple case of checking/unchecking an option, but I have started having problems when manually dragging/nudging MIDI notes, in that it is...
Forum: Pro Tools 2018 06-25-2018, 02:17 PM
Replies: 5
Views: 3,496
Posted By Lana Banana
Re: Individual Clip Effects MISSING?? - Pro Tools Ultimate

https://www.soundonsound.com/news/pro-tools-126-introduces-clip-effects
(https://www.soundonsound.com/news/pro-tools-126-introduces-clip-effects)

EQ, compression & expander/gate for individual...
Forum: Pro Tools 2018 06-22-2018, 05:01 AM
Replies: 5
Views: 3,496
Posted By Lana Banana
Individual Clip Effects MISSING?? - Pro Tools Ultimate

Runing Pro Tools Ultimate 2018.4.0, and the full range of individual clip effect options are not available/missing?

Only Bypass, Copy, Clear & Render appear to be available?
Forum: Pro Tools 2018 02-12-2018, 08:43 AM
Replies: 2
Views: 3,740
Posted By Lana Banana
Re: PT Video Engine Fails to load (MAC)

We're having exactly the same problem on our Windows 10 system!
No luck fixing it yet our end though unfortunately.

This is proof that it's not just a Windows problem though, like some are...
Forum: Pro Tools 2018 02-08-2018, 08:26 AM
Replies: 2
Views: 3,384
Posted By Lana Banana
Re: Pro Tools 2018.1 - Video Engine failing to load (Windows 10)

Thanks Mandal.

Would this method leave all our third party software (i.e. Waves, iZotope, IK Multimedia etc) intact and therefore would automatically load in 2018.1, or would this uninstall &...
Forum: Pro Tools 2018 02-07-2018, 08:24 AM
Replies: 2
Views: 3,384
Posted By Lana Banana
Pro Tools 2018.1 - Video Engine failing to load (Windows 10)

Hi all,

Updated to 2018.1 but immediately had problems with the video engine failing to load, resulting in PT freezing & not functioning correctly.

(We're running Windows 10 with dual Xeon...
Forum: Pro Tools 12 01-08-2017, 11:26 AM
Replies: 42
Views: 15,398
Posted By Lana Banana
Re: Black List Plug ins.

Same problem here with IK Multimedia's Custom Shop.
Bit of a shame as they've got a few great plug-in's that I used to use regularly.

I have raised the issue with IK Multimedia directly on two...
Forum: Licensing & Accounts 01-08-2017, 08:40 AM
Replies: 2
Views: 2,633
Posted By Lana Banana
PT 12.7 not activating!?! Please help!

Downloaded 12.7 & installed, however when firing up PT after PC restart, receive the message, "You are trying to run a newer version of Pro Tools than allowed by your license.You can uninstall this...
Forum: Pro Tools 12 11-14-2016, 03:56 PM
Replies: 181
Views: 62,275
Posted By Lana Banana
Re: Pro Tools 12.7

RE. Track Presets, is this what you're after..? https://youtu.be/XfznII3Gnds
Forum: Pro Tools 12 11-14-2016, 03:48 PM
Replies: 21
Views: 11,322
Posted By Lana Banana
Re: Separate Clips

This is hugely frustrating for me, too. I'm assuming the ability to right-click in a waveform and 'separate' is just a feature that has been disabled by Avid in PT 12.6.
I am now using the CTRL+E...
Forum: Pro Tools 12 11-06-2016, 11:54 AM
Replies: 10
Views: 8,673
Posted By Lana Banana
Re: Clicks & Pops during playback & recording (through DAW only)

Firewire. I've changed the Firewire cable, and also changed the optical cable connecting the Saffire Pro 40 to the OctoPre MkII.
Forum: Pro Tools 12 11-06-2016, 11:29 AM
Replies: 10
Views: 8,673
Posted By Lana Banana
Re: Clicks & Pops during playback & recording (through DAW only)

The drive we use for Pro Tools is a Seagate ST2000DX001-1NS164, which is 7,200 RPM.

Power saving protocol..?
Forum: Pro Tools 12 11-06-2016, 09:08 AM
Replies: 10
Views: 8,673
Posted By Lana Banana
Re: Clicks & Pops during playback & recording (through DAW only)

Thanks sw rec. We are recording to a separate hard drive, that isn't used for anything else but Pro Tools.. :/
Forum: Pro Tools 12 11-06-2016, 09:07 AM
Replies: 10
Views: 8,673
Posted By Lana Banana
Re: Clicks & Pops during playback & recording (through DAW only)

Thanks for the reply, jeam25!

I have the Saffire Audio selected as the Playback Device, and also the Recording Device.
I have tried switching the playback device to my internal Realtek High...
Forum: Pro Tools 12 11-06-2016, 08:09 AM
Replies: 10
Views: 8,673
Posted By Lana Banana
Clicks & Pops during playback & recording (through DAW only)

I'm experiencing terrible pops and clicks during playback in Pro Tools 12.6.0, that gradually increase as the session goes on.

Anyone else experiencing a similar problem, or know a solution?

It...
Showing results 1 to 23 of 23

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 05:01 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com