Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 26
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: oldskool
Forum: Pro Tools 12-13-2021, 05:38 PM
Replies: 91
Views: 11,281
Posted By oldskool
Re: HDX Driver No Longer Shows after 2021.10 Install

Hi JFreak, I don't have a reference from avid.com. I do have a system that requires sleep to be functional. When 2021.3 broke sleep on my system AVID support helped me restore it by suggesting...
Forum: Pro Tools 12-13-2021, 04:53 PM
Replies: 91
Views: 11,281
Posted By oldskool
Re: HDX Driver No Longer Shows after 2021.10 Install

And yet it is supported flawlessly with the 2020.12 driver.
Forum: Pro Tools 12-13-2021, 04:46 PM
Replies: 91
Views: 11,281
Posted By oldskool
Re: HDX Driver No Longer Shows after 2021.10 Install

I have a HD Native system that loses clock connection between the MRTX Studio and the HD Native card when the system goes to sleep. This behavior started from 2021.3 driver/firmware onwards.
...
Forum: Pro Tools 04-10-2021, 08:54 AM
Replies: 19
Views: 2,947
Posted By oldskool
Re: 2021.3 and Mojave

I'm on PT 2021.3 Ultimate. Only the HD Driver was rolled back to 2020.12.
Forum: Pro Tools 04-09-2021, 01:25 PM
Replies: 19
Views: 2,947
Posted By oldskool
Re: 2021.3 and Mojave

I am also on Mojave, and I got the same error message with the HD Native engine as you reported. The Dolby Atmos Audio engine and Dante audio engines still worked. It seems that the 2021.3 driver...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 04-09-2021, 01:20 PM
Replies: 4
Views: 599
Posted By oldskool
Re: 2021.3 firmware update broke HDN card

In my case, yes. I looked all over the internet and couldn't find another person who experienced the same issue. I'll post what AVID says here as soon as they respond to my case update.
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 04-09-2021, 12:39 PM
Replies: 4
Views: 599
Posted By oldskool
Re: 2021.3 firmware update broke HDN card

Thanks XJENSEN for the suggestion.

I ended up restoring operation of the system with the help of John from AVID Support. He suggested rolling back the HD Driver to 2020.12, and that fixed it. ...
Forum: Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) 04-08-2021, 01:01 PM
Replies: 4
Views: 599
Posted By oldskool
2021.3 firmware update broke HDN card

I have a Mac Pro with Native PCI card connected via Digilink cables to MTRX Studio.

Before updating to PTU 2021.3 the HDNative engine worked properly. After updating, which updated the HDN card's...
Forum: Post - Surround - Video 04-08-2021, 11:07 AM
Replies: 0
Views: 431
Posted By oldskool
Atmos Renderer buffer underrun

I am encountering persistent buffer underruns while creating a Dolby Atmos Master. The renderer always drops out within the first 20 minutes of a 90 minute feature.

This error occurs even after...
Forum: Pro Tools 2020 03-09-2021, 01:02 PM
Replies: 6
Views: 661
Posted By oldskool
Re: smooth clip gain edit transitions?

Thanks Rich, and Dave. I actually didn't understand Dave's suggestion, but the way you (Rich) explained it makes it clear. From now on I'll separate clips before applying clip gain.
Forum: Pro Tools 2020 03-07-2021, 06:37 PM
Replies: 6
Views: 661
Posted By oldskool
smooth clip gain edit transitions?

I thought that there was a new way to smooth abrupt clip gain transitions. But I can't find it anywhere. Can anyone point me to the command that smooths 90 degree transitions in the clip gain...
Forum: Pro Tools 2020 12-04-2020, 09:09 PM
Replies: 8
Views: 1,808
Posted By oldskool
Re: Selecting a clip in Edit window fails to select clip in Clip List

Thanks for the reply Edgar. If I restrict the matching criteria to clip start I am eventually returned several candidates for the matching clip, of which one is the correct clip that matches the...
Forum: Pro Tools 2020 12-04-2020, 12:43 PM
Replies: 8
Views: 1,808
Posted By oldskool
Selecting a clip in Edit window fails to select clip in Clip List

I am having a problem in a session in PT2020.11U, where selecting a clip in the edit window does not scroll to and select it's counterpart in the clip list.

This particular session was imported...
Forum: Pro Tools 10 12-04-2020, 12:38 PM
Replies: 3
Views: 6,701
Posted By oldskool
Re: Edit Selection Follows Clip List Selection not working

I am having this same problem in a session in PT2020.11U. This particular session was imported from an AAF and is audio for a feature film. The "clip list doesn't follow edit selection" problem...
Forum: Avid S1, S3, Dock and Control App 12-04-2020, 12:20 PM
Replies: 7
Views: 982
Posted By oldskool
Re: avid control WIFI

Hey Nathaniel, thanks for the links.

Yes, the adapter that I found is indeed the Belkin. It's more elegant in that it combines both adapters into one, and is around $30. I'll let you know how...
Forum: Avid S1, S3, Dock and Control App 12-03-2020, 11:11 PM
Replies: 7
Views: 982
Posted By oldskool
Re: avid control WIFI

Hi Nathaniel, I can't find any information on a camera kit for iPad that makes sense for this application. Would you be so kind to describe what it is, or provide a link to it? I think the device...
Forum: Pro Tools 12 08-18-2017, 04:57 PM
Replies: 11
Views: 8,672
Posted By oldskool
Re: Pro Tools 12 hangs on "initializing database" when loading

I found the solution in another thread. Installing new iLok licensing manager fixed the slow boot.
Forum: Pro Tools 12 08-18-2017, 03:38 PM
Replies: 11
Views: 8,672
Posted By oldskool
Re: Pro Tools 12 hangs on "initializing database" when loading

PT pauses for many minutes while "Launching Pro Tools" is displayed. Loading plugins goes by quickly just like in 12.7
Forum: macOS 08-18-2017, 10:21 AM
Replies: 56
Views: 58,099
Posted By oldskool
Forum: Pro Tools 12 08-18-2017, 09:59 AM
Replies: 11
Views: 8,672
Posted By oldskool
Re: Pro Tools 12 hangs on "initializing database" when loading

Just for the record I have this same problem. While "Launching Pro Tools" the first time after a cold boot Activity Monitor reports a lot of disk read activity. Additionally, this may or may not...
Forum: Pro Tools 11 02-20-2015, 02:44 PM
Replies: 17
Views: 12,672
Posted By oldskool
Re: PT11 asks for activation at launch

Hey PolyH3dron,

I have exactly the same issue with my iLok. Your anger is misplaced at AVID, though, this is really an issue with Apple's history of using power management components (PMU) that...
Forum: macOS 10-24-2012, 01:55 PM
Replies: 9
Views: 5,309
Posted By oldskool
Re: Kontakt samples library

If you are at all interested in session portability between systems, install the Kontakt samples on the local system drive, exactly where NI suggests.

I have 3 rooms, so I decided to install the...
Forum: Pro Tools TDM Systems (Mac) 11-07-2010, 12:36 AM
Replies: 45
Views: 15,675
Posted By oldskool
Re: Let me get this straight..

At Avid's AES press forum AVID COO Kirk Arnold said "This announcement is the CAPSTONE of a series of announcements we have been working on for our audio customers..."

Today on Gearslutz Max...
Forum: ICON & C|24 06-04-2010, 11:38 AM
Replies: 0
Views: 2,936
Posted By oldskool
How to obtain CUB board replacement?

What is the proper method of obtaining a replacement for the Control 24 CUB board?

Do I call an authorized service center or attempt to call AVID directly?

My Control 24 is exhibiting the...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 02-11-2009, 05:48 PM
Replies: 3
Views: 2,946
Posted By oldskool
Re: 48V blew up Mbox mic pres. Need service info.

Hey CraigF, you must be a little more adept at taking things apart than me! I broke a little piece of the plastic case while dissassembling the Mbox. Oh well, not a big deal to me.

The Mbox...
Showing results 1 to 25 of 26

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 10:20 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com