Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community

How to Join & Post  •  Community Terms of Use  •  Help Us Help You

Knowledge Base Search  •  Community Search  •  Learn & Support


Avid Home Page

Go Back   Avid Pro Audio Community > Search Forums

Showing results 1 to 25 of 60
Search took 0.01 seconds.
Search: Posts Made By: glankrudolph
Forum: Virtual Instruments 01-12-2017, 02:55 PM
Replies: 2
Views: 2,974
Posted By glankrudolph
Re: Xpand2 sustain problem

I'm having the same issue. I saw the 2009 post and your 2014 post. It's now 2017. Maybe we'll both check back in 2020?

I emailed Sweetwater Tech Support to see if they have an answer.

The issue...
Forum: Pro Tools 10 03-05-2015, 08:15 PM
Replies: 3
Views: 2,678
Posted By glankrudolph
Re: How can I tell PT10 to ignore a Playback Engine option - Elements Organizer 12?

Ah, yes, I have Adobe CC. I will get rid of that, it was a trial anyway.

I see the Elements Organizer in Audio Midi Setup, but I can't delete it because "delete" is grayed out.
Forum: Pro Tools 10 02-24-2015, 10:26 AM
Replies: 3
Views: 2,678
Posted By glankrudolph
How can I tell PT10 to ignore a Playback Engine option - Elements Organizer 12?

Really strange happenings in PT 10.3.7:

When I am online and I launch PT10, it (randomly, not every time) will see Adobe Elements Organizer 12 as its Playback Engine (!!!) and thus states "the...
Forum: Pro Tools 10 12-21-2014, 10:09 AM
Replies: 2
Views: 2,635
Posted By glankrudolph
Re: sync issue importing 48 and 44.1 audio

I've never had a sync problem with my *professional* Secure Digital (SD) recorder slipping. In this specific case, a different engineer provided the 44.1/16 audio and wasn't told in advance to...
Forum: Pro Tools 10 12-20-2014, 09:18 PM
Replies: 2
Views: 2,635
Posted By glankrudolph
sync issue importing 48 and 44.1 audio

I'm importing audio from two SD recorders: one recorded at 44.1 kHz/16-bit and the other at 48 kHz/24-bit. I having sync/drift issues = about 4 minutes in, the sync is off by about 3 frames (44.1...
Forum: Pro Tools 10 11-11-2014, 05:43 PM
Replies: 0
Views: 2,489
Posted By glankrudolph
Midi tool not on grid - can't accurately copy/paste notes

Midi tool problem:

When I am in the edit window and looking at midi "notes", the tool switches to a compass-looking thing.

This tool does not point to the note grid (bars/beats) that I am on,...
Forum: Virtual Instruments 07-23-2014, 05:31 PM
Replies: 1
Views: 2,753
Posted By glankrudolph
Xpand2 sounds with triplets?

I'm looking for sustained/looped sounds in Xpand2 that are triplet-based for songs in 12/8 as opposed to eighth-noted-based songs in 4/4.

Any recommendations for these?

In most cases I find a...
Forum: Pro Tools 10 02-07-2014, 07:15 PM
Replies: 2
Views: 3,669
Posted By glankrudolph
Can't nudge video with + or - keys?

So, you still can't nudge video in PT10? REALLY?

I need to be able to nudge video. I am selecting the audio and video that I imported together, yet when I press the + or - key, ONLY the audio...
Forum: Pro Tools 9 07-30-2013, 05:34 PM
Replies: 0
Views: 2,712
Posted By glankrudolph
PT 9.0.3 issues / suspect fw 400 and 800 bus?

PT 9.0.3
MacBook Pro - OS 10.8.6
Mbox2 Pro (latest driver just installed)
Lunatec V3 (connected via spdf to Mbox2 Pro)

I need a solution to this problem:

When I have ONLY a fw400 drive...
Forum: Pro Tools 9 04-11-2013, 03:07 PM
Replies: 3
Views: 3,167
Posted By glankrudolph
v9.0.3 never opens with proper digi "clock source"

PT 9.0.3
Mbox2Pro
OS 10.6.8

I don't understand this: Every time I open a session that I have saved in 48k with my "hardware clock source" set to "S/PDIF", it opens in "internal" clock source...
Forum: Pro Tools 9 12-19-2012, 11:58 AM
Replies: 11
Views: 8,234
Posted By glankrudolph
Re: Fan noise: best ideas for hum removal / eq?

Thanks Criag - I'll look into MCDSP notch filters - I used their compressors and like them a lot
Forum: Pro Tools 9 12-19-2012, 11:57 AM
Replies: 11
Views: 8,234
Posted By glankrudolph
Re: Fan noise: best ideas for hum removal / eq?

Thanks Ale, I'll check those out - RX Advanced Denoiser was also mentioned by a collegue but it's $500.

The noise isn't terribly loud, but when I raise the overall level, the noise floor raises as...
Forum: Pro Tools 9 12-19-2012, 11:54 AM
Replies: 11
Views: 8,234
Posted By glankrudolph
Re: Fan noise: best ideas for hum removal / eq?

Zedhead,
The DUC is about getting timely responses to questions. Some questions deserve background, others simple explanations. And somehow you think that explaining to "newbies" that I should...
Forum: Pro Tools 9 12-16-2012, 01:13 PM
Replies: 11
Views: 8,234
Posted By glankrudolph
Re: Fan noise: best ideas for hum removal / eq?

Zedhed: um, thanks for stating the obvious... I'm well-aware. But rather than go into the circumstances of the recording, I opted to ask a question. Do you want to hear the circumstances of the...
Forum: Pro Tools 9 12-15-2012, 09:17 PM
Replies: 11
Views: 8,234
Posted By glankrudolph
Re: Fan noise: best ideas for hum removal / eq?

Varela: thanks, I'll check out X-noise.

Zedhed: um, thanks for stating the obvious... I'm well-aware. :mad: But rather than go into the circumstances of the recording, I opted to ask a...
Forum: Pro Tools 9 12-15-2012, 07:24 PM
Replies: 11
Views: 8,234
Posted By glankrudolph
Fan noise: best ideas for hum removal / eq?

I have a live recording of piano / vocal with a nasty fan going the entire time. I'm able to carve out a bit of EQ at about 160 hz, but still hear harmonics above it. All the plugins I've used have...
Forum: macOS 09-25-2012, 04:42 PM
Replies: 0
Views: 2,260
Posted By glankrudolph
PT9 / FW800 compatible analog/digital video conversion box?

I have a Mac Pro with 10.7.3 and PT 9.0.6. The Mac Pro doesn't have FW400. I have a Canopus ADVC110 with FW400 only.

PT9.0.6 does not recognize the Canopus using a FW400 to FW800 cable.

Does...
Forum: macOS 06-19-2012, 04:11 PM
Replies: 4
Views: 4,431
Posted By glankrudolph
Re: ProTools 9 and Mac OS 10.6.7?

Thanks - that's good to know. I like reliability!
Forum: macOS 06-19-2012, 12:40 PM
Replies: 4
Views: 4,431
Posted By glankrudolph
Re: ProTools 9 and Mac OS 10.6.7?

Ok sounds good. I have PT9 in the box right now and haven't installed it or the OS. I'll upgrade OS to 10.6.8 then get the PT updates to get to 9.0.3.

thanks for clarifying
Forum: macOS 06-19-2012, 11:20 AM
Replies: 4
Views: 4,431
Posted By glankrudolph
ProTools 9 and Mac OS 10.6.7?

Hello,
I'm checking this compatibility page for PT 9.0 - 9.0.3 and Mac OS but it's confusing:
http://avid.force.com/pkb/articles/en_US/Compatibility/en380535

Under "Mac Systems" is says numerous...
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 05-25-2012, 12:11 PM
Replies: 2
Views: 3,753
Posted By glankrudolph
Re: external clock S/PDIF error - PT LE 7.4.2

Disregard! I figured it out... and it's always the last thing you expect: a chord had become loose on the back of the Mbox.

thanks
Forum: 003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) 05-25-2012, 10:50 AM
Replies: 2
Views: 3,753
Posted By glankrudolph
external clock S/PDIF error - PT LE 7.4.2

I am getting this prompt upon hitting play in the PTLE 7.4.2 session:

"The transport was stopped due to a problem with the external clock source. Please check the connections and verify that the...
Forum: macOS 04-24-2012, 04:15 PM
Replies: 6
Views: 2,754
Posted By glankrudolph
Re: Group not soloing when one "s" is clicked

I think it was a bug from going back and forth with sessions in PT7 and PT9. As a workaround I'm having to delete ALL the groups and create new ones, which are working fine. Time-consuming, but...
Forum: macOS 04-22-2012, 02:11 PM
Replies: 6
Views: 2,754
Posted By glankrudolph
Re: Group not soloing when one "s" is clicked

Ok now I have another issue: I figured out how to solo all the grouped tracks, but now when I *deselect* the group under "Edit Groups" - e.g. now the group is not highlighted, when I click on one...
Forum: macOS 04-22-2012, 01:47 PM
Replies: 6
Views: 2,754
Posted By glankrudolph
Re: Group not soloing when one "s" is clicked

Disregard - I found it - in the main Group menu when initially creating the group
thanks again
Showing results 1 to 25 of 60

 
Forum Jump

All times are GMT -7. The time now is 10:27 PM.


Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com