Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   ICON & C|24 (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=24)
-   -   C24 C|24 Studio LS and Cue outputs low volume level (https://duc.avid.com/showthread.php?t=409974)

gandlz 05-03-2020 04:50 PM

C24 C|24 Studio LS and Cue outputs low volume level
 
Hello,
I just setup a used C24 and it seems to work, but Studio LS and Cue outputs lower the volume coming from 192 IO significantly. Let me explain:

I send 6 channels main and two channels cue to the C24 input directly from 192 IO and send them back to it. The main channels with control room level at 0dB dropped about 2dB when coming back. I think this is alright.

But the Cue output (pot all the way up) dropped about 9dB and the Studio LS dropped about 19dB which seems pretty bad to me.

Can anyone please test this so that I know there is something wrong for sure?

I did the two reset options from utility menu without any changes and checked trim settings manually. I also noticed that the Studio LS also has a trim coming up when holding its ON-button. I can raise 10dB but it has no effect.
Also did the noise floor test but results are OK.
Cue Pot also passes some signal when all the way down. Just for info – no problem to me.
The dropping volume is also noticeable when sending same signal to Main and Cue while listening to headphones and toggling “from Cue”-Button. (Cue pot all the way up)

Thanks for any input!
Gandlz

s.d. finley 05-05-2020 11:46 AM

Re: C24 C|24 Studio LS and Cue outputs low volume level
 
on the C/24 in the utilities menu there is a 'reset all analog paths' or similar. Try the reset.

gandlz 05-07-2020 07:27 AM

Re: C24 C|24 Studio LS and Cue outputs low volume level
 
that's what I meant with "I did the two reset options from utility menu without any changes..."

s.d. finley 05-07-2020 05:28 PM

Re: C24 C|24 Studio LS and Cue outputs low volume level
 
ahh, dang. The only time I had some craziness with the C/24s monitor section I did the reset all analog paths and everything went back to normal. Is your CUE mirroring the 2 main outputs or do you have another stereo signal hooked to it?

gandlz 05-08-2020 07:49 AM

Re: C24 C|24 Studio LS and Cue outputs low volume level
 
it does not matter if Main-to-Cue is active or not. Whatever comes out from Cue-Outputs is 9dB lower as it was on the input side. (and 19dB lower for Studio-LS-outputs)
Do you still have the C24? Could you test it?

Just take a pair of Outputs from your 192 and go back into its inputs. Make signal generator 1kHz at -18dB or so. Depending on your interface calibration your input should be close to -18dB as well.
Now go into your C24 Cue-Input with that signal and turn the Cue-Volume all the way up. Take the C24 Cue-Outputs back into the same inputs at your 192 as before. What level do you have now?

s.d. finley 05-09-2020 03:35 PM

Re: C24 C|24 Studio LS and Cue outputs low volume level
 
Quote:

Originally Posted by gandlz (Post 2565002)
it does not matter if Main-to-Cue is active or not. Whatever comes out from Cue-Outputs is 9dB lower as it was on the input side. (and 19dB lower for Studio-LS-outputs)
Do you still have the C24? Could you test it?

Just take a pair of Outputs from your 192 and go back into its inputs. Make signal generator 1kHz at -18dB or so. Depending on your interface calibration your input should be close to -18dB as well.
Now go into your C24 Cue-Input with that signal and turn the Cue-Volume all the way up. Take the C24 Cue-Outputs back into the same inputs at your 192 as before. What level do you have now?

I won't be at the studio for several days so I will check then. We have an Apollo 8 hooked up to the C/24 so I will have to test with that.

gandlz 05-10-2020 09:01 AM

Re: C24 C|24 Studio LS and Cue outputs low volume level
 
That would be really great! No hurry at all!

The interface does not matter, just check input level first without C24 in chain to be sure what the reference level is. Than hang C24 in between and look for the difference.

If this is by design I will have to live with it but if not, I will open that unit!

Thank you very very much!

gandlz 06-07-2020 03:53 AM

Re: C24 C|24 Studio LS and Cue outputs low volume level
 
Any news...?

gandlz 08-16-2020 02:20 PM

Re: C24 C|24 Studio LS and Cue outputs low volume level
 
still interested in this.
Also found out that Cue and Studio-LS Outputs are 180° phase inverted.:mad:


All times are GMT -7. The time now is 10:43 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com