Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   MIDI (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=20)
-   -   Recording Midi...Newbie Question (https://duc.avid.com/showthread.php?t=255019)

JonnyGinese 09-22-2009 07:02 AM

Recording Midi...Newbie Question
 
Is it possible to record midi on top of it self in addition to the previous take?

Heres why i want to do this.

first take: Kick and Snare
Second Take: Hi-Hat
Third Take: Tom+Cymbal fills

I'm using BFD Lite which only allows 1 instance of it self to be open at one time so i cant make 3 different tracks(or else i would). So i'm wondering if there is a way to record each take additively to 1 midi score. Because when i try it right now it records over the previous take erasing it just like Audio recording does.

thanks

Jon

P.S. FL Studio does what I'm asking here but I want to keep it all in PT if possible.

spkguitar 09-22-2009 07:15 AM

Re: Recording Midi...Newbie Question
 
Quote:

Originally Posted by JonnyGinese (Post 1464127)
Is it possible to record midi on top of it self in addition to the previous take?

Yes. You need to turn MIDI merge on.

On the transport, click the button that looks like a sideways "Y".

JonnyGinese 09-22-2009 07:19 AM

Re: Recording Midi...Newbie Question
 
Awesome... i knew it had to be something simple.. Thanks :-)

JonnyGinese 09-23-2009 09:30 AM

Re: Recording Midi...Newbie Question
 
Thanks again!

I use the merge on a song that i previously used FL Studios drums.. replaced it with BFD Lite sound and OMG the sound sounds sooo much better. haha.

Thanks again :-)


All times are GMT -7. The time now is 06:13 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com