Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools 10 (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=91)
-   -   PT HD 10 TDM & PT 11 Native on same Mac Audio Interface question (https://duc.avid.com/showthread.php?t=417996)

DimitriFP 11-30-2021 01:18 PM

PT HD 10 TDM & PT 11 Native on same Mac Audio Interface question
 
Hi all

been unsuccessfully trying to find answers on wether it's possible to run PT 10 HD TDM (with old Core HD & Accel PCIe cards) and PT 11 (non HD licence) on same Mac with same PCIe cards and same audio interface

I have a Digidesign blue 192 which works fine with PT10 HD on Mac OS 10.9.5
When I launch PT 11 for which I only have a non HD licence, I'm only offered the ProTools Aggregate option, not sure if buying a second hand PT 11 HD licence would change that.
I did read on multiple posts that PT 11 HD won't be able to connect to the blue 192, if the old PCIe cards are in place, but haven't been able to try it by myself.

Does anyone in the community know if there is a card/audio interface combo that can be used to run both an old 32bit TDM PT10 and a new 64bit version of PT from 11 and up on same Mac ?
The point is to being able to open old TDM session, and do new work on a 64bit PT without resorting to having 2 machines, with 2 sets of cards, 2 audio interfaces etc...

While it seems all combinations of cards and audio interfaces old and new work, it's quite unclear how they behave depending on the version of PT.
The Avid database isn't exactly helpful either, as a lot of what they say doesn't work (or is unsupported) actually works...

Any pointers, suggestions, help would be highly appreciated. thank you !

JFreak 11-30-2021 01:30 PM

Re: PT HD 10 TDM & PT 11 Native on same Mac Audio Interface question
 
TDM cards are not working on 64bit systems. PT10 was the end of the story.

DimitriFP 11-30-2021 01:34 PM

Re: PT HD 10 TDM & PT 11 Native on same Mac Audio Interface question
 
Quote:

Originally Posted by JFreak (Post 2620748)
TDM cards are not working on 64bit systems. PT10 was the end of the story.

That's understood, so the only option to get audio out of a Mac running a TDM PT and a 64bit PT like 11 and up, would be 2 distinct audio interfaces ?

JFreak 11-30-2021 01:37 PM

Re: PT HD 10 TDM & PT 11 Native on same Mac Audio Interface question
 
Actually the only option would be external chassis, because PT11 gets confused once it sees TDM core card in the system. With external chassis you just unplug the chassis cable and keep going.

DimitriFP 11-30-2021 01:44 PM

Re: PT HD 10 TDM & PT 11 Native on same Mac Audio Interface question
 
Quote:

Originally Posted by JFreak (Post 2620750)
Actually the only option would be external chassis, because PT11 gets confused once it sees TDM core card in the system. With external chassis you just unplug the chassis cable and keep going.

not sure what keep going means sorry !

To clarify:
On same machine and 10.9.5 partition:
I can launch PTHD10 that connects to the Blue 192
I can launch PT 11 that doesn't see the 192, but can see another USB interface
I'm trying to find out if I can use only one audio interface. so it can fit in my existing patchbay :)

Not sure how to interpret the chassis suggestion but interested in learning more :)


All times are GMT -7. The time now is 02:58 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com