Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   Virtual Instruments (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=29)
-   -   Structure 1.1 Error Saving Patches (https://duc.avid.com/showthread.php?t=290657)

anothercolour 12-26-2010 09:50 AM

Structure 1.1 Error Saving Patches
 
Hello all,
I just purchased Structure 1.1, and I'm having problems saving patches.
Here's the situation:
I make a patch from my own samples and save it to disc.
I then further edit the patch and attempt to save my new edits.
When I save over the previously written patch, I receive a message that reads:
"An error occurred while writing the patch file."
The patch is no longer usable from this point.
Is anyone else experiencing this?
I'm on a Mac, OS 10.6.5 with Pro Tools HD9.
Thank you.

filosofem 12-26-2010 12:21 PM

Re: Structure 1.1 Error Saving Patches
 
If you create a new session and run a dummy test can you reproduce?

anothercolour 12-26-2010 02:04 PM

Re: Structure 1.1 Error Saving Patches
 
Yes, it happens with all my sessions. I'm at the point now where I can't save anything with Structure.
I'm a big fan of reformatting and installing everything clean, and that's what I'm going to do now.
Thanks for the reply.

filosofem 12-26-2010 11:51 PM

Re: Structure 1.1 Error Saving Patches
 
Keep us updated.

Top Jimmy 12-27-2010 01:52 AM

Re: Structure 1.1 Error Saving Patches
 
The problem is that you are trying to save over the original patch. This has been a long-time problem with Structure. You have to save as a different name.

Also, if you try to delve into the metadata editing in the database, you'll find problems there too when writing back to the patch..

anothercolour 12-27-2010 10:20 AM

Re: Structure 1.1 Error Saving Patches
 
I completed a fresh install of OSX, Pro Tools, and the Instrument Expansion Pack. I receive the same error when saving over the patch.
Now I see Top Jimmy's post. Thank you for the information.
I will try a few patches saving with different names.
Thanks again.

filosofem 12-27-2010 12:15 PM

Re: Structure 1.1 Error Saving Patches
 
Quote:

Originally Posted by Top Jimmy (Post 1726849)
The problem is that you are trying to save over the original patch. This has been a long-time problem with Structure. You have to save as a different name.

Long standing problem for Mac as I have not seen that problem on PC for any version of Structure.

anothercolour 12-27-2010 01:53 PM

Re: Structure 1.1 Error Saving Patches
 
When I do not save over a patch using the same name, Structure works perfectly. It's probably a better work flow to save incrementally with different names, anyway.
Thank you for the much needed information.
As one thing leads to another, I've started a new thread with a related question that has now arisen.
Maybe one of you can shine some light on the following:

http://duc.avid.com/showthread.php?t=290754

Thanks again

Top Jimmy 12-27-2010 04:56 PM

Re: Structure 1.1 Error Saving Patches
 
Quote:

Originally Posted by filosofem (Post 1727053)
Long standing problem for Mac as I have not seen that problem on PC for any version of Structure.

IIRC, it's monolithic files that are the problem. I just tried in Structure LE 1.0.5 on PC and a patch with external samples would overwrite but a monolithic patch would not.

filosofem 12-27-2010 07:35 PM

Re: Structure 1.1 Error Saving Patches
 
Quote:

Originally Posted by Top Jimmy (Post 1727160)
IIRC, it's monolithic files that are the problem. I just tried in Structure LE 1.0.5 on PC and a patch with external samples would overwrite but a monolithic patch would not.

Overwriting Monolithic Patches with Structure does not have this problem. Interesting Top Jimmy.


All times are GMT -7. The time now is 01:24 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com