Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Mac G4 Workstation Compatability, Help and Questions!!! (https://duc.avid.com/showthread.php?t=206340)

FINKSTONE 09-28-2007 08:40 AM

Mac G4 Workstation Compatability, Help and Questions!!!
 
I have got a G4 Mac Workstation from 2003 with OS X 10.2 , twin 160GB HD's and an unkown amount of RAM. I *must* purchase a new DAW and firewire interface before too long for it. I want Protools beause it is the best but have had some problems in the past with my mac-mini and three PC's. It seems to be touchy software and very tricky to stabilize.

Is this so with the Mac Workstations which are G4? It has twin Xeon processors. I couldn't find anything on compatibility on the Digidesign website specifically related to the mac workstation but will look again as soon as I am done posting.

Also, since I'll need to upgrade to 10.4 can anybody please recommend exactly how to go about doing that? I have experience with computers but not so much that with Macs. It has tons of multimedia software on it already and somebody recommended I make a 'Carboncopy' file by some service and a back-up if I upgrade OS or just upgrade the second HD, which I didn't think would be possible.

Thanks so much for any kind help and assistance!

DG

FINKSTONE 09-28-2007 08:56 AM

Re: Mac G4 Workstation Compatability, Help and Questions!!!
 
A-HA...

Ok, so this is a 'Mac Pro' with Intel-based processor? That seems to make sense, so the compatability issues are answered and the OS X Upgrade procedure is specificially laid out in the Digidesign pages.

Please, can somone verify for me that this is all accurate so I can go ahead and purchase PT 7.3 for my Mac Pro G4 Workstation with OX 10.4.9, Intel/Xeon processors using an Mbox 2 mini? A Mac pro is a MAC G4 Workstation, que yes?

Thanks:)

DG

FINKSTONE 09-28-2007 09:16 AM

Re: Mac G4 Workstation Compatability, Help and Questions!!!
 
duh ok

so i get on the mac and muy bro is wrong, it's actually dual power pc 1.42 ghz processors, says g4. so i gotta go back, didnt want anybody to post before i corrected

shanabit 09-28-2007 03:08 PM

Re: Mac G4 Workstation Compatability, Help and Questions!!!
 
Check my signature, working fine here on the G4 Dual 1.42 with 2 gig ram and 3 hardrives.


All times are GMT -7. The time now is 12:54 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com