Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   Post - Surround - Video (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   Dolby Atmos - Do I need SRC? (https://duc.avid.com/showthread.php?t=365285)

budster 03-10-2015 11:10 AM

Dolby Atmos - Do I need SRC?
 
Hi all,
We are considering putting in a Dolby Atmos set up in a traditional 5.1 dub stage. Besides the Madi I/O's and other additional hardware, if we work at 48Khz 23.976 will we need SRC both from our Pro Tools rigs to the Dolby RMU and then back out of the RMU to our stem recorder? The RMU states that it only takes 48Khz 24fps.

This is from the Dolby Atmos guide:

Applying Pull Up/Down and Sample
Rate Conversion Before Print Mastering a
23.98 fps Session
To apply pull up/down
and sample
-
rate conversion before print mastering a 23.98 fps
session to the RMU:
1.
Launch the session


to
Set the sample rate to 48 kHz.



Set the Timecode Rate to 24 fps.

t
Set
Audio Rate Pull Up/Down to 0.1% Up.
to
Set the Video Rate Pull Up/Down to 0.1% Up.
to
Choose Setup
>
Hardware set up and enable conversion for the output of both HD MADI interfaces.

By these directions, it seems like the RMU might accept both 48048K and 47.952. Does it?

II would love some input from users with a similar set up.

Thanks,
Buddy

rat

quadraphonics 03-11-2015 06:15 AM

Re: Dolby Atmos - Do I need SRC?
 
The Cinema RMU needs to run at 24fps - just like the 'normal' Dolby RMU. The home theater RMU, on the other hand, will work at 23.98/29.97, and 25fps.

Randall


Quote:

Originally Posted by budster (Post 2240421)
Hi all,
We are considering putting in a Dolby Atmos set up in a traditional 5.1 dub stage. Besides the Madi I/O's and other additional hardware, if we work at 48Khz 23.976 will we need SRC both from our Pro Tools rigs to the Dolby RMU and then back out of the RMU to our stem recorder? The RMU states that it only takes 48Khz 24fps.

This is from the Dolby Atmos guide:

Applying Pull Up/Down and Sample
Rate Conversion Before Print Mastering a
23.98 fps Session
To apply pull up/down
and sample
-
rate conversion before print mastering a 23.98 fps
session to the RMU:
1.
Launch the session


to
Set the sample rate to 48 kHz.



Set the Timecode Rate to 24 fps.

t
Set
Audio Rate Pull Up/Down to 0.1% Up.
to
Set the Video Rate Pull Up/Down to 0.1% Up.
to
Choose Setup
>
Hardware set up and enable conversion for the output of both HD MADI interfaces.

By these directions, it seems like the RMU might accept both 48048K and 47.952. Does it?

II would love some input from users with a similar set up.

Thanks,
Buddy

rat


cananball 03-13-2015 11:05 AM

Re: Dolby Atmos - Do I need SRC?
 
Sorry if this is a bit off topic.

I recently inquired with Dolby about upgrading to small Atmos mix setup. I have yet I hear back from them. I'm a bit taken a back by how unresponsive they are to someone who wants to buy their equipment.

Anyone have direct contact info?

budster 03-16-2015 12:29 PM

Re: Dolby Atmos - Do I need SRC?
 
I find them to be responsive. Call Andy Potvin at 818-823-2800.

However, the whole SRC back and forth from a 23.976 project and system clocking I would like to get worked out.

Buddy

budster 03-24-2015 10:25 AM

Re: Dolby Atmos - Do I need SRC?
 
Bump


All times are GMT -7. The time now is 02:42 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com