Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   Windows (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=93)
-   -   Protools HD4 or HD5 (https://duc.avid.com/showthread.php?t=418534)

jyt 01-11-2022 09:24 AM

Protools HD4 or HD5
 
Is it possible to build a PC that could run Protools 10 HD5 with older pcie cards, and a 192. I know I can get a 7 pcie slots motherboard like Asus P6T7 WS or ASUS X99-E WS. Anybody run such a rig?

JFreak 01-11-2022 09:52 AM

Re: Protools HD4 or HD5
 
If yhour mobo has enough adjacent slos, or if hyhou have expansion chassis

YYR123 01-11-2022 11:04 AM

Re: Protools HD4 or HD5
 
At the Legacy level it would be best to just get an external chassis

JFreak !!! What’s up my man !!!

JFreak 01-11-2022 11:14 AM

Re: Protools HD4 or HD5
 
You mean typos? Slight problem with my wrists..

jyt 01-13-2022 10:57 AM

Re: Protools HD4 or HD5
 
Thanks guys, I'm curious cause at the moment I have running a HD3 pci-x cards, XW8400 16GB, SSD, running Windows 7 SP1 and PT 8.1.1, just that I'm getting annoyed by plug-ins freezing up on me more and more, so I was thinking perhaps going to PT9 on a PCIe setup I could go perhaps up to HD4 or 5. There is motherboard that have 7 pcie slots, but not sure if anyone ever set one up to see if it can work. Also the Magma PE6R4 will only run for PC with serial starting with B2, and they are damn hard to find. Anyway that is my dilemma at the moment.

abc1mce2 02-03-2022 12:10 PM

Re: Protools HD4 or HD5
 
I once ran a PT 8HD rig with an old 7 PCI-X slot Magma cream-colored expansion chassis. I used a Gigabyte GA-P75-D3 with a Core I7 3770K. I ran it with 4 PCI-X Accel and 2 PCI-X Process cards. I also had 3 PCI-X UAD1 cards directly on the motherboard. It was a great running machine and I only upgraded because UA went to the UAD2 cards which were only PCI-e. Of course, later I moved on to HDX as well. I still have the chassis and HD cards just in case. No reason to think this rig wouldn't have run PT10 HD smoothly either.

albee1952 02-04-2022 09:01 AM

Re: Protools HD4 or HD5
 
I have a Digidesign-branded PCI-x chassis in beautiful shape. PM me if you are interested(some pics in the Buy&Sell section already):o


All times are GMT -7. The time now is 12:37 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com