Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools TDM Systems (Win) (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Tdm plugins hanging PT 10 (https://duc.avid.com/showthread.php?t=412116)

tripstation 10-03-2020 04:56 PM

Tdm plugins hanging PT 10
 
Vss3 and Fairchild 670 hang PT10 Win 10 64 on startup but Virus Indigo for example loads and runs fine.
Anyone had this problem?

Sent from my J8110 using Tapatalk

albee1952 11-29-2020 05:19 PM

Re: Tdm plugins hanging PT 10
 
Could be that PT 10 is not compatible with Windows 10. Or maybe those plugins are not compatible. If you need them, maybe check what version of each is in your rig and see if the maker has other(older or newer) versions that you can try. Personally, I gave up on the dual install quite a while ago. If I need PT10, I swap out my system drive for an older setup with windows 7.:o

JFreak 11-29-2020 07:52 PM

Re: Tdm plugins hanging PT 10
 
Compatibility info here.

Suad Cokljat 02-06-2021 04:46 AM

Re: Tdm plugins hanging PT 10
 
Quote:

Originally Posted by tripstation (Post 2579415)
Vss3 and Fairchild 670 hang PT10 Win 10 64 on startup but Virus Indigo for example loads and runs fine.
Anyone had this problem?

Sent from my J8110 using Tapatalk

Hi. I think this is more about incompatibility of PTHD10 and certain TDM plugins than compatibility of PTHD10 and Win10. I've seen some users here on DUC are using HD10 on Win10 without issues.

I have the same problem with some TDM plugins on Win7 - McDSP and URS make HD10 hang on startup. However, Autotune 5, Waves, Brainworx and SPL TDMs all work fine on PT HD10.3.10.

I was interested in Eventide Anthology II TDM and asked their support for compatibility info. Their reply is - "If it is a version earlier than 10.3.6, then it should work. Anything after and including that version will not work." On my question "why" they replied - I don't have the exact reason why A2 won't work with those versions, but it won't work. I assume there were changes made to the code that will prevent it from working. The timing also coincides with our shift to offering only native plug-ins in the AAX, AU and VST formats.

AVIDs compatibility list says Anthology II version 1.5.1 works on HD10 but not specified what PT subversion this includes. When you dig through and carefully study online information and documentation related to the old TDM/RTAS plugins from the transition time Digidesign - AVID, there is a lot of ambiguity, illogicality and contradictions...

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...ity/en343311#E

Hope this helps...

Cheers!

S

JFreak 02-06-2021 04:48 AM

Re: Tdm plugins hanging PT 10
 
"without issues" does not mean some other system does not have any. PT10 was last supported on Win7 so using it on Win10 is really pushing it far beyond limits

Suad Cokljat 02-06-2021 05:08 AM

Re: Tdm plugins hanging PT 10
 
Quote:

Originally Posted by JFreak (Post 2592537)
"without issues" does not mean some other system does not have any. PT10 was last supported on Win7 so using it on Win10 is really pushing it far beyond limits

Yes, I agree with you 100%. I would not recommend going HD10 and Win10 unless absolutely inevitable. My point in this case - some other TDM plugins also make HD10 hang exactly as described in initial post even on Win7 x64.

Cheers!

S

JFreak 02-06-2021 05:09 AM

Re: Tdm plugins hanging PT 10
 
Need to be SP1 though


Sent from my iPhone using Tapatalk

Suad Cokljat 02-06-2021 05:17 AM

Re: Tdm plugins hanging PT 10
 
Quote:

Originally Posted by JFreak (Post 2592543)
Need to be SP1 though

Sent from my iPhone using Tapatalk

Of course it's Win7 SP1 :-)

Cheers!

S

Suad Cokljat 02-10-2021 10:38 AM

Re: Tdm plugins hanging PT 10
 
Quote:

Originally Posted by tripstation (Post 2579415)
Vss3 and Fairchild 670 hang PT10 Win 10 64 on startup but Virus Indigo for example loads and runs fine.
Anyone had this problem?

Sent from my J8110 using Tapatalk

This will maybe help you with your problem:
http://duc.avid.com/showthread.php?t=412188

I seem to have been wrong not doubting win10.

Cheers,

S

tripstation 04-02-2021 11:13 AM

Re: Tdm plugins hanging PT 10
 
I've been having more success in Win 10 64 version 1703 (os build 15063.1387)
All plugins seem to load fine.
It does seem to freeze the pc when you quit Pro tools though.
Workaround so far is to save and quit from the task manager.

Sent from my J8110 using Tapatalk


All times are GMT -7. The time now is 01:14 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com