Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools TDM Systems (Mac) (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Fading causing click sound(or Spark) (https://duc.avid.com/showthread.php?t=142277)

soloan 07-19-2005 10:02 AM

Fading causing click sound(or Spark)
 

Hi. I am using Protools 5.1, TDM 24 mix plus system on Mac OS 9.2. I've just experienced a problem on Fading. Here is how it happened:
I have imported several sound files by "Import Audio to Tracks". Some sound files are SDII 24/48 while the others are wav 24/48. The protools session is SDII 24/48. When i import those wav files into the SDII session, I didn't convert them to SDII. I just leave them as is. No problems on mixing until:

I grouped several tracks together, including SDII and wav, and I fade out this whole group by pulling down the VOLUME FADER. During my manual fading on a Mackie HUI, it sounds fine. BUT WHEN I LISTEN TO THE PLAYBACK, IT'S GOT A CLICK SOUND IN THE MIDDLE OF THE FADE. I checked all the tracks' waveform. There is no clicking on those grouped tracks and no edit point either.

What's the problem? How can I solve that?

Seeee 07-19-2005 01:42 PM

Re: Fading causing click sound(or Spark)
 
delete your "digisetup" preference file and/or import tracks into a enw session or better yet.... save session copy in and make sure ya "copy source files"

soloan 07-20-2005 10:55 AM

Re: Fading causing click sound(or Spark)
 
Tried "Save a copy in" with all the audio and plugin settings regenerated in the new session copy. It's got the same problem. I'll try deleting the digisetup tonight.thz


All times are GMT -7. The time now is 07:40 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com