Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   VENUE Live Sound Systems (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=25)
-   -   My tour with S3L (https://duc.avid.com/showthread.php?t=360432)

jacko 11-25-2014 05:55 AM

Re: My tour with S3L
 
I borrowed a different S3L, this time upgraded to 4.5. I love the new features. There is one strange thing about the unit I have though... green LEDs above scribble strips are much darker, barely lit. All other colors are bright lit (blue, red, purple). Also, there is no yellow - channels that are yellow on the screen have red LEDs on S3. Can anyone check their units?

iirth 11-25-2014 07:45 AM

Re: My tour with S3L
 
Sounds like there's an issue with the green LED's on that S3.
I use yellow to indicate drum channels, they light as bright as the others.

Davoetta 11-25-2014 07:55 AM

Re: My tour with S3L
 
Same here - no problems with the LEDs

jacko 11-25-2014 12:56 PM

Re: My tour with S3L
 
Quote:

Originally Posted by iirth (Post 2206632)
Sounds like there's an issue with the green LED's on that S3.
I use yellow to indicate drum channels, they light as bright as the others.

That's right! Yellow is combination of red and green, that explains it.

jacko 11-25-2014 02:30 PM

Re: My tour with S3L
 
Quote:

Originally Posted by iirth (Post 2206632)
Sounds like there's an issue with the green LED's on that S3.
I use yellow to indicate drum channels, they light as bright as the others.

I found it!
I fixed it by resetting LED settings in S3 utility mode described here: http://avid.force.com/pkb/articles/e...ontrol-surface
It turned out that green LEDs were turned down to its lowest setting for some reason.

Valentyn 11-26-2014 02:45 AM

Re: My tour with S3L
 
Probably its owner hates green...

iirth 11-26-2014 08:17 AM

Re: My tour with S3L
 
Quote:

Originally Posted by milaszewski (Post 2206740)
...I fixed it by resetting LED settings in S3 utility mode described here: http://avid.force.com/pkb/articles/e...ontrol-surface

Very cool, thanks for reporting back. That link may be useful in the future.

iirth 11-26-2014 08:25 AM

Re: My tour with S3L
 
A slight aside:
Is anyone else bothered by the refresh rate of the yellow segments in the channel meters? Every time my eyes scan across the console, I can see the yellow segments flicker red. Others have noticed this too, while looking over my unit.
Is there a PWM setting for the LED's that can be changed, perhaps similar to the process described in the link above?
The best fix I've found so far is to keep things out of the yellow. ;-)


All times are GMT -7. The time now is 06:35 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com