Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   ICON & C|24 (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=24)
-   -   Control 24 and LE 6.9 (https://duc.avid.com/showthread.php?t=143246)

Lampdawg 07-31-2005 05:57 AM

Control 24 and LE 6.9
 
Hello all,
I was wondering if this is possible. can I use a control 24 with PT LE 6.9. I own a digi 002 but, I have a friend selling the control 24. Can I Firewire that Control 24 to my G5 and control my PT LE 5.9?
Thanks for your responses.

tonicjeff 07-31-2005 09:43 AM

Re: Control 24 and LE 6.9
 
Quote:

Hello all,
I was wondering if this is possible. can I use a control 24 with PT LE 6.9. I own a digi 002 but, I have a friend selling the control 24. Can I Firewire that Control 24 to my G5 and control my PT LE 5.9?
Thanks for your responses.


It connects to your computer via an ethernet cable, and yes you can use it with PT LE and digi 002

Razorfish 08-02-2005 11:41 PM

Re: Control 24 and LE 6.9
 
I had thought that you can't use it with the 002, which already has an integral control surface, but that you can use it with the 002 rack. Not sure by the way the original post states the question, but remember that it is not a substitute for your interface. In other words, you can't ditch the 002 for the c-24. In fact, although there are 16 preamps, these do not interface directly with your computer but need to be patched through your interface.

The C-24 is a very complicated mouse, in my opinion. I've heard a few people say that they prefer working with the c-8, which is a scaled down version. Also, just so you are aware, the monitor outs are a bit more noisy than the 002 or c-8 for some reason. However, we've just bought one because there just isn't anything else in the price range that can do the things the c-24 can do. If we had had another £5k to play with, the D-Command would have been a much better choice.

tonicjeff 08-02-2005 11:49 PM

Re: Control 24 and LE 6.9
 
Quote:

I had thought that you can't use it with the 002, which already has an integral control surface, but that you can use it with the 002 rack. Not sure by the way the original post states the question, but remember that it is not a substitute for your interface. In other words, you can't ditch the 002 for the c-24. In fact, although there are 16 preamps, these do not interface directly with your computer but need to be patched through your interface.

The C-24 is a very complicated mouse, in my opinion. I've heard a few people say that they prefer working with the c-8, which is a scaled down version. Also, just so you are aware, the monitor outs are a bit more noisy than the 002 or c-8 for some reason. However, we've just bought one because there just isn't anything else in the price range that can do the things the c-24 can do. If we had had another £5k to play with, the D-Command would have been a much better choice.


sorry about not clarifying that. It can be used with the 002R.. The rack version of the 002... That is what I assumed you were talking about..


All times are GMT -7. The time now is 12:12 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com