Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Win) (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=17)
-   -   Jerky Video in 6.1 (https://duc.avid.com/showthread.php?t=82791)

chrille2 09-04-2003 12:50 PM

Jerky Video in 6.1
 
Since I upgraded to 6.1 I have got a more jerky video playback
I have to set video playback to highest mode to get is as smooth as I had in 5.5.3 with medium setting.
Actually..the video playback in 6.1 is so jerky with medium setting that it is impossible to work with.

Why is this ?

I am using a low cpu demanding MJEG compression and my computer is very fast.
It shouldn´t make any difference.

Christian

Datus 09-04-2003 02:47 PM

Re: Jerky Video in 6.1
 
if you can put the movie into quicktime format .mov I have two clips of the exact same file one mpeg and one quicktime, the quicktime runs perfectly the mpeg is jerky. I think its because the support for movie files in PT is quicktime, and quicktime just happens to play mpegs too.

chrille2 09-04-2003 10:04 PM

Re: Jerky Video in 6.1
 
Hello Datus

Thanks for your reply.

No the video is not in MPEG , which would of course be jerky cause of the cpu intense decoding MPEG has.

The video clip i s MJPEG and I have encoded it myself, runs perfectly smooth in 5.5.3 but jerky in 6.1

cheers

christian


All times are GMT -7. The time now is 01:48 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com