Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   FireWire & USB Audio Interfaces (Mac) (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=18)
-   -   003r clicking sound and unwanted signal on input 1 (https://duc.avid.com/showthread.php?t=418434)

003user 01-11-2022 03:08 PM

Re: 003r clicking sound and unwanted signal on input 1
 
No. I tried both directions and when piping audio from the Fostex into the 003 over optical ADAT, I cannot sync the Fostex to the clock of the 003. ;) It does sync properly (PT master, Fostex slave) when piping audio from 003 to fostex.

Only 1 optical cable is connected.

I tried the ADAT loop test on the 003, and I get no sound either

Darryl Ramm 01-11-2022 03:10 PM

Re: 003r clicking sound and unwanted signal on input 1
 
Yes but of course this won't work. You need a TOSLINK cable from the 003 to the Fostex box for the clock and another TOSLINK cable from the Fostex box to the 003 for the signal. Or arguably better get all your stuff connected by Wordclock.

003user 01-11-2022 03:16 PM

Re: 003r clicking sound and unwanted signal on input 1
 
Oh
Oh my…
Thanks. It works now :-)

So you recommend a wordclock cable for syncing and an ADAT cable for audio signal?

As you can see, I never used ADAT before. Thanks for understanding!

Darryl Ramm 01-11-2022 03:20 PM

Re: 003r clicking sound and unwanted signal on input 1
 
Quote:

Originally Posted by 003user (Post 2625185)
Oh
Oh my…
Thanks. It works now :-)

So you recommend a wordclock cable for syncing and an ADAT cable for audio signal?

I just like knowing everything is connected over wordclock, it makes setting up larger configs easier. It's possibly a better clock signal in some cases, but that's not the first reason I would use it. I doubt you will ever hear any difference between which box is providing the clock in your setup.

003user 01-11-2022 03:29 PM

Re: 003r clicking sound and unwanted signal on input 1
 
I think it will become quite a puzzle if I’d set it all up with wordclock cables. I have two Akai’s, mbox 2 pro, 003 and fostex with wordclock connections.

If I get the mbox slaved properly to the 003 with spdif cables and I get no pops and issues, I’m good ;-) The Akai samplers I have connected with jacks.

Thank you very much for your assistance


All times are GMT -7. The time now is 10:56 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com