Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   003, Mbox 2, Digi 002, original Mbox, Digi 001 (Mac) (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=15)
-   -   Mbox mini 3rd gen unable to monitor playback after phantom is activated? (https://duc.avid.com/showthread.php?t=397976)

nibtgom 03-15-2018 11:17 PM

Mbox mini 3rd gen unable to monitor playback after phantom is activated?
 
My mbox has worked fine since i got it several months ago, this is very sudden change to the way it usually operates.

Today I activate phantom power on the mbox and now I can't monitor playback, of anything, including youtube, itunes, PT tracks etc. I've tried switching between headphones and speakers.

If I pull out the Mbox usb and reinsert it, playback will work again through the mbox, until I press in the phantom power button.

I reinstalled the last driver for version 1.3.4 released last October. (The new one is not compatible with my operating system). I did even turn the computer off and on again.

Would anyone have any ideas for me?

Any advice much appreciated! Thank you

SPECS:

OSX 10.9.5
MBOX Mini 3rd Gen
Pro Tools 11.3.1

Ben Jenssen 03-16-2018 02:00 PM

Re: Mbox mini 3rd gen unable to monitor playback after phantom is activated?
 
Very strange indeed.

I'd be willing to offer a wild guess, though; the mini gets its power via usb. When you activate 48v phantom power, there might be a short drop in power, that could make the driver software lose connection with the hardware. Could it be that your mini is connected to a usb port with not optimal power? The built-in ports on your mac should be best.

nibtgom 03-16-2018 07:24 PM

Re: Mbox mini 3rd gen unable to monitor playback after phantom is activated?
 
I only have one functioning usb port at the moment but yeah you're completely right. I was not plugging in my powered usb hub because it was previously working fine without it, so i just plugged it in and that +48 issue not longer occurs.

wooo :cool: thank you very much

Ben Jenssen 03-16-2018 07:28 PM

Re: Mbox mini 3rd gen unable to monitor playback after phantom is activated?
 
Quote:

Originally Posted by nibtgom (Post 2480534)
I only have one functioning usb port at the moment but yeah you're completely right. I was not plugging in my powered usb hub because it was previously working fine without it, so i just plugged it in and that +48 issue not longer occurs.

wooo :cool: thank you very much

I'm glad it worked out!


All times are GMT -7. The time now is 10:33 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com