Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools HDX & HD Native Systems (Mac) (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=94)
-   -   HD Hardware (HDX/HD Native) not detected by macOS (macOS 11 Big Sur (https://duc.avid.com/showthread.php?t=417425)

newstrings 10-18-2021 11:09 AM

HD Hardware (HDX/HD Native) not detected by macOS (macOS 11 Big Sur
 
Greetings,
Running Mac OS 11.5.1 on a 27" 2017 iMac i7. HDX isn't recognized since the Big Sur install without adding a line of Terminal code each time I restart, which is

sudo kextload /Library/Extensions/DigiDal.kext

per the Knowledge Base.

Then functionality is restored.

Will there be a patch soon that will remedy this?

Thanks.

mattrixx 10-18-2021 07:18 PM

Re: HD Hardware (HDX/HD Native) not detected by macOS (macOS 11 Big Sur
 
Big Sur 11.6 addressed all of my kext issues, however, I do not run HDX, so cannot confirm for that.

Chris Erlon 10-19-2021 01:02 PM

Re: HD Hardware (HDX/HD Native) not detected by macOS (macOS 11 Big Sur
 
Having the same issue running HD Native TB, PT v2021.7.0 on OS 11.6.

I found this in another thread, which gives the terminal line you are using, but goes on to include a procedure to use if you're having to do it every time you start up:

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...__2&popup=true

I was having the same problem getting Desktop Video to load, so I could run video out of my BMD UltraStudio. Spent hours trying different solutions I'd seen online for that . Ironically, going through the steps in the article above fixed the BMD issue immediately, but did NOT fix the Pro Tools issue! I still have to type in the terminal code every time I restart.

resonantRhythm 10-26-2021 05:10 PM

Re: HD Hardware (HDX/HD Native) not detected by macOS (macOS 11 Big Sur
 
Quote:

Originally Posted by Chris Erlon (Post 2616452)
Having the same issue running HD Native TB, PT v2021.7.0 on OS 11.6.

I found this in another thread, which gives the terminal line you are using, but goes on to include a procedure to use if you're having to do it every time you start up:

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...__2&popup=true

I was having the same problem getting Desktop Video to load, so I could run video out of my BMD UltraStudio. Spent hours trying different solutions I'd seen online for that . Ironically, going through the steps in the article above fixed the BMD issue immediately, but did NOT fix the Pro Tools issue! I still have to type in the terminal code every time I restart.

I've also gone through these steps...have you found any resolution yet?

JFreak 10-26-2021 09:58 PM

Re: HD Hardware (HDX/HD Native) not detected by macOS (macOS 11 Big Sur
 
Sounds like a permission problem. Repair permissions on your boot drive and try again.

resonantRhythm 10-27-2021 06:46 PM

Re: HD Hardware (HDX/HD Native) not detected by macOS (macOS 11 Big Sur
 
Quote:

Originally Posted by JFreak (Post 2617064)
Sounds like a permission problem. Repair permissions on your boot drive and try again.

Fixed permissions, driver is now loading however as soon as a session opens I get the message. "A time-out occurred with the audio interface".

Did a little researching and only thing relevant seemed to be too reseat the cables. Which I did...did not help. Nothing physical changed from Catalina to Big Sur...just software...so WTF is going on?

steven.a.williams 01-15-2022 11:48 PM

Re: HD Hardware (HDX/HD Native) not detected by macOS (macOS 11 Big Sur
 
Quote:

Originally Posted by newstrings (Post 2616298)
Greetings,
Running Mac OS 11.5.1 on a 27" 2017 iMac i7. HDX isn't recognized since the Big Sur install without adding a line of Terminal code each time I restart, which is

sudo kextload /Library/Extensions/DigiDal.kext

per the Knowledge Base.

Then functionality is restored.

Will there be a patch soon that will remedy this?

Thanks.

Hello,
I used your Terminal command and it worked great.

sudo kextload /Library/Extensions/DigiDal.kext

I used to have a command that automatically operated whenever I started up my Mac, but unfortunately I deleted it when cleaning up startup items. The link to the avid page no longer has this command. Any idea how to do this? I can't find it anywhere. Here is that link again.

https://avid.secure.force.com/pkb/ar...__2&popup=true

Steve


All times are GMT -7. The time now is 04:28 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com