Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools 9 (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=50)
-   -   Smile Strange problem with audio/midi tracks after copy/duplicate (https://duc.avid.com/showthread.php?t=307671)

Nullfusion 09-16-2011 07:17 AM

Smile Strange problem with audio/midi tracks after copy/duplicate
 
Hello!

I discovered a strange Problem on Protools LE 9.0.3/9.0.5!!!

independent of session or Computer:

After copying OR duplicating Audiotracks/Miditracks a few times (sometimes after the first, sometimes after more copies) the right end of the track is not on the Grid anymore. --> you can only see this when zooming to maximum!!

Settings are on "Grid", tried it with "Sample" based and "Tick" based too.

I also tried it on another Computer with PT 8 and a PT HD5 and the Problem did NOT appear! Its bad, because you cannot just copy/duplicate right on, you need to check every right edge of your Files manually, because if you just copy on, your sound will change after 3-4 minutes.

I checked it with a Click Audiotrack set perfectly on the Grid and put into a Group, with the Edges perfectly cut. After duplicating about 3-4 minutes you will hear its sound starting to change -> i have put it over a midi beat, which was set correctly "manually" until the end.

This means: your Music will NOT sound the same at the End.

Its very little but i think this is not ok. Its causing phase Problems and other Things because its happening randomly.

Any Ideas??

Thank you very much!! :)

(i use iMac i7, 2,9/12GB with OSX10.6.7 and Protools LE 9.0.5)
Edit/Delete Message

The Weed 09-16-2011 04:35 PM

Re: Smile Strange problem with audio/midi tracks after copy/duplicate
 
This is one of several threads talking about the issue.

Search can be your friend.

Cheers,


All times are GMT -7. The time now is 12:15 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com