Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   AAX Plug-ins (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=98)
-   -   Waves forgetting its preferences (https://duc.avid.com/showthread.php?t=354178)

noiseboyuk 05-04-2014 10:05 AM

Waves forgetting its preferences
 
I've been going gently mad over the past few months as my Waves plugins didn't appear in AudioSuite. Eventually I found out that if I held shift on starting PT10, I got a preferences box, and "do not use in AudioSuite" was checked. Hallelujah, I cried, unchecked it and everything magically appeared.

Until I restarted the app and realised I was back to square one. The box always reverts to checked.

I can make the box come up every time and manually uncheck it, but that's pretty rubbish, isn't it? Is there a way to make this change permanent? Registry? I'm sure it's not supposed to behave like this, but just after a pragmatic solution. I've uninstalled and reinstalled PT a few times in the last few weeks, but the behaviour hasn't changed.

Thanks all.

PT 10.3.9, Win 7 64 bit

noiseboyuk 05-04-2014 12:28 PM

Re: Waves forgetting its preferences
 
Phew, found it - not as bad as a registry hack, fortunately. On a PC:

C\Users\~\AppData\Roaming\WavesAudio\Preferences

Open WaveShell-DAE_Prefs<VERSIONNUMBER> with notepad (make a backup just in case)

Edit
bDontUseAudioSuite Value="true"
to make it "false"

That's it. PT seems to remember it now. Don't know why using the tickbox gets reset after the session otherwise. This'll help some forum searcher in the future one day I hope.

musicman691 05-04-2014 01:18 PM

Re: Waves forgetting its preferences
 
Quote:

Originally Posted by noiseboyuk (Post 2154211)
Phew, found it - not as bad as a registry hack, fortunately. On a PC:

C\Users\~\AppData\Roaming\WavesAudio\Preferences

Open WaveShell-DAE_Prefs<versionnumber> with notepad (make a backup just in case)

Edit
bDontUseAudioSuite Value="true"
to make it "false"

That's it. PT seems to remember it now. Don't know why using the tickbox gets reset after the session otherwise. This'll help some forum searcher in the future one day I hope.

Good that you found it. Shame I'm not running a Windows system on a regular basis anymore (at least not for PT) as this is the type of thing I used to be real good at (that and Registry hacks to make things work that shouldn't work).
</versionnumber>


All times are GMT -7. The time now is 04:28 PM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com