Avid Pro Audio Community

Avid Pro Audio Community (https://duc.avid.com/index.php)
-   Pro Tools (https://duc.avid.com/forumdisplay.php?f=162)
-   -   alt, shift, 3 not working (https://duc.avid.com/showthread.php?t=420869)

lego 10-05-2022 08:46 AM

Re: alt, shift, 3 not working
 
Something seems broken in how PT reads the Num Pad:
go to Keyboard Shortcuts
Activate "Search by Key"
Press Shift + some Num Pad keys
Result: keys 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 0 and "Comma" are not recognized as Num Pad keys but standard cursor keys instead.
If you use other modifiers (Ctrl, Alt, Start) _without_ Shift (or no modifier) all the Num Pad keys are recognized properly.
(Tested on Windows)

So Alt + Shift + NP 3 is recognized as Alt + Shift + Page Down (and can be set as the shortcut for Consolidate Clip as a dirty workaround)

nednednerb 10-05-2022 05:39 PM

Re: alt, shift, 3 not working
 
Quote:

Originally Posted by lego (Post 2649402)
Something seems broken in how PT reads the Num Pad:
go to Keyboard Shortcuts
Activate "Search by Key"
Press Shift + some Num Pad keys
Result: keys 1, 2, 3, 4, 6, 7, 8, 9, 0 and "Comma" are not recognized as Num Pad keys but standard cursor keys instead.
If you use other modifiers (Ctrl, Alt, Start) _without_ Shift (or no modifier) all the Num Pad keys are recognized properly.
(Tested on Windows)

So Alt + Shift + NP 3 is recognized as Alt + Shift + Page Down (and can be set as the shortcut for Consolidate Clip as a dirty workaround)

NumPad on Classic or Transport in Operations tab in preferences? This was reset for me recently in an update. I wanted Classic, but it was default to Transport. Does yours say Transport? Does Classic make the behavior what you expect?

lego 10-05-2022 06:13 PM

Re: alt, shift, 3 not working
 
Quote:

Originally Posted by nednednerb (Post 2649486)
NumPad on Classic or Transport in Operations tab in preferences? This was reset for me recently in an update. I wanted Classic, but it was default to Transport. Does yours say Transport? Does Classic make the behavior what you expect?

The key reported by Search by Key is wrong in both Classic and Transport modes
I reported this Shift + Num Pad behavior as a bug, hope for a fix


All times are GMT -7. The time now is 06:33 AM.

Powered by: vBulletin, Copyright ©2000 - 2008, Jelsoft Enterprises Limited. Forum Hosted By: URLJet.com